University of Valencia logo Logo Board of Trustees Logo del portal

El Consell Social acorda els Premis Universitat-Societat de la Universitat de València

  • November 10th, 2023
Image de la noticia

L'investigador Pablo Jarillo, el catedràtic Luís Andrés Cucarella i l'empresa Vicky Foods, premis Universitat-Societat 2023.

Els premis, que concedeix el Consell Social de la Universitat de València, s'entregaran el pròxim 18 de desembre en la Fundació ADEIT.

 

La Universitat de València ha fet públics els Premis Universitat-Societat en la seua XXVII edició, que han recaigut en el llicenciat en Física per la Universitat de València,  investigador i professor de física en l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) Pablo Jarillo, el catedràtic de Dret Processal de la Universitat de València Luis Ándrés Cucarella i en l'empresa Vicky Foods.

Estos guardons, que concedeix el Consell Social de la Universitat de València, reconeixen la labor de persones i entitats el treball de les quals contribueix a potenciar les relacions entre la Universitat de València i el seu entorn social i econòmic.

 

Pablo Jarillo, nou Premi Alumni Plus


El premi Alumni Plus, dirigit a reconéixer l'excel·lència professional, acadèmica o empresarial d'una persona diplomada de la Universitat de València, ha recaigut en la seua XXVII edició en Pablo Jarillo, per la seua «trajectòria de contrastada i d'especial prestigi» i per la seua «aportació exemplar i rellevant al progrés de la societat», segons ha destacat el jurat.

Físic per la Universitat de València, premi final de carrera de Físiques de la Comunitat Valenciana, amb estudis de postgrau en la Universitat de Califòrnia i un doctorat en la Universitat de Delft (Holanda); va mantindre estreta relació amb l'Institut de Física Corpuscular (UV¬ CSIC) i amb l'Institut de Ciència Molecular (ICMol).

Des de 2008 és professor de física en l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). El seu treball se centra en la física experimental de la matèria condensada, particularment en el transport electrònic quàntic i l'optoelectrònica en materials bidimensionals com el grafé.
Ha rebut premis per la seua carrera investigadors d'entitats de prestigi com la Societat Americana de Física, la Universitat d'Harvard i la Reial Societat Espanyola de Física, entre altres.

En 2020 va rebre la Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física i la Fundació BBVA pel descobriment de la superconductivitat en capes de grafé, un de les fites més importants de la física de materials en els últims anys, que podria obrir la porta a la producció d'energia elèctrica molt més eficient i barata.

Amb este premi, Pablo Jarillo passa a formar part del Club d'Insignes de la Universitat de València del qual formen part la rectora i ex rectors de la Universitat de València, el president i ex presidents del Consell Social i de la Fundació ADEIT de la Universitat de València, així com tots aquells professionals que han rebut este guardó en entitats anteriors. Vicente Todolí, José Viñals, Santiago Posteguillo, Miguel Falomir, Pilar de l'Oliva, Ángela Pérez, Damià Tormo, Alfredo Calot són alguns d'ells, al costat d'altres professionals de prestigi.

 

Un reconeixement a la col·laboració amb la Universitat de Vicky Foods

 

Vicky Foods ha sigut l'empresa premiada en la modalitat Premi de Col·laboració Universitat-Societat, pels seus vincles de cooperació i suport amb la Universitat de València a través de diferents programes.

Fundada en 1952 a València com a empresa familiar, Vicky Foods és hui és el major grup d'alimentació en brioixeria i pastisseria d'Espanya. Sota la matriu de Vicky Foods s'integra la marca *Dulcesol (brioixeria i pastisseria), Germans Juan (brioixeria i pa congelat per al canal hostaler) i Be Plus, orientada a productes sans i saludables.

Coneguda antigament com Dulcesol, en l'actualitat Vicky Foods compta amb una xarxa de distribuïdors i delegacions a Espanya, Portugal, França, el Regne Unit, Algèria, el Marroc i Andorra i és present en més de 50 països en quatre continents.

El nom d'este grup és un homenatge a Victoria Fernández, la seua fundadora, mare de Rafael Juan, conseller delegat del grup internacional d'alimentació i distribució Vicky Foods.

Des de 2012 és membre del Patronat de la Fundació ADEIT de la Universitat de València. Així mateix, forma part del patronat especial de la Càtedra de Cultura Empresarial d'esta mateixa Fundació. A més, participa en diferents programes de pràctiques i formació de la Universitat de València i en el Club de Mentors de la *Facultat d’*Economia.

 

Luis Andrés Cucarella, Premi Excel·lència Docent


Finalment, la modalitat d'Excel·lència Docent ha recaigut en el catedràtic de Dret  Processal de la Universitat de València, Luis Andrés Cucarella. El Jurat dels premis ha destacat, entre altres aspectes, els seus alts resultats en les enquestes docents, la participació en projectes d'innovació educativa, les seues publicacions i comunicacions en congressos, el disseny i publicació de materials didàctics, així com la seua participació en activitats formatives dirigides a la millora de la qualitat docent,  implicació i compromís en l'organització d'activitats amb l'alumnat, tot això sense descurar la seua intensa activitat investigadora.