10 equips de la Universitat de València, campions Autonòmics d'Esport Universitari

  • Web and Marketing Unit
  • Cristina Soriano Cabellos
  • March 13rd, 2023
 

Dels 14 esports que es disputen en el CAEU d'equips, la UV s'ha alçat amb el títol absolut ni més ni menys que en 10 disciplines esportives. Un èxit més per al nostre planter d'esportistes, que amb el seu esforç i implicació mantenen a la UV com la millor universitat pública en resultats esportius.

El passat 8 de març es va viure una apassionant jornada final del Campionat Universitari d'Esport Universitari (CAEU) en la modalitat d'esports d'equip. La UV es va classificar per a jugar en 12 dels 14 partits finals i es va alçar amb el títol en 10 disciplines esportives.

En futbol femení, el conjunt de la UV va jugar el seu partit en el Camp de Futbol del Campus de Tarongers de la UV. Les xiques van fer gala una vegada més del seu bon joc i van guanyar còmodament a l'equip de la Universitat Catòlica de València (UCV) amb un resultat de 4 gols a 0, proclamant-se així campiones del CAEU 2023.

Les xiques de bàsquet també es van fer amb la victòria 68-40. Van disputar el seu partit en el pavelló de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el conjunt de la Universitat d'Alacant (UA) res va poder fer per a frenar a l’equip de la UV que es van alçar amb el títol de campiones del CAEU.

L'equip femení d'handbol de la UV també pot presumir de títol autonòmic. Les xiques de la UV es van enfrontar a la Universitat Jaume I (UJI) en el pavelló de la UV. Va ser un partit molt renyit en el qual les de la UV es van deixar la pell, van acabar guanyant 25-23 i alçant-se amb el títol del CAEU.

En futbol sala, el conjunt masculí de la UV es va enfrontar a la UPV en el pavelló de la Politècnica. Malgrat la pressió de jugar a casa del rival, els xics de la UV es van emportar el partit amb una diferència de 3 gols a 1 i el que els va convertir en campions autonòmics.

En rugbi, tant el quadre masculí com el femení, es van alçar amb el títol. Les xiques van dominar clarament els dos partits que van disputar contra la UA (20-5) i la UPV (30-0). El conjunt masculí també va guanyar tots dos partits, contra la UPV (29-5) i contra la UA (15-14).

Gran èxit també per als equips de voleibol de la UV, que es van convertir en campions autonòmics en guanyar es seus partits finals amb el mateix marcador, un aclaparant 3-0. Les xiques van guanyar a la UPV i els xics a la UJI.

Els equips de tennis i pàdel de la UV també van tancar la final emportant-se el trofeu del CAEU. El conjunt de tennis es va enfrontar a la UCV, a la qual van superar amb un resultat global de 2-1. L'equip de pàdel va guanyar tots els seus partits aconseguint un resultat final de 3-0 contra la UA.

El conjunt d'handbol masculí ho va intentar amb força, va ser un partit renyidíssim contra la Universitat d'Alacant, però els xics de la UV no van poder superar finalment a la UA, van acabar perdent el partit 24-28 i alçant-se amb el títol de subcampions CAEU. També va ser subcampió l'equip de bàsquet masculí, que van perdre la final per la mínima (80-82) contra la UPV.

Aquests grans resultats són conseqüència de la dedicació i el treball dur dels nostres i les nostres esportistes, una dedicació que, sens dubte, obeeix als recursos que la UV destina a l'esport universitari: ajudes a esportistes, tutorització acadèmica, gabinet de suport a l'esportista amb servei de fisioteràpia, medicina, psicologia i nutrició, equipament i material esportiu, instal·lacions, atenció en els serveis en els desplaçaments de la selecció esportiva, etc. Tot això afavoreix la implicació dels nostres i les nostres esportistes que, juntament amb el treball del servei d'esports i el nivell dels entrenadors i entrenadores, té com a fruit uns resultats esportius que són un orgull per a la nostra institució acadèmica. Enhorabona a totes i tots.

Ana Mª Gómez, directora del Servei d’Esports de la Universitat de València