Logo de la Universitat de València Logo Consell Social Logo del portal

El Consell Social acorda els Premis Universitat-Societat de la Universitat de València

  • 14 de desembre de 2022
Image de la noticia
El Jurat dels Premis

Caixa Ontinyent, el jurista Alfredo Calot i la catedràtica Consuelo Borrás, guardonats en la 26 edició dels Premis Universitat-Societat

L’entitat valenciana Caixa Ontinyent, el jurista Alfredo Calot, secretari del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), i la catedràtica de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, Consuelo Borrás, són els tres guardonats en els Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València en la seua vint-i-sisena edició.

La decisió del jurat dels Premis Universitat-Societat s’ha donat a conéixer després de la seua reunió en la seu de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, ADEIT.

Durant la reunió del jurat també s’ha acordat atorgar un reconeixement especial a la Fundació ONCE per la seua estreta i consolidada col·laboració amb la Universitat de València durant més de trenta anys amb l’objectiu de millorar la vida de les persones amb discapacitat matriculades a la Universitat de València a través d’activitats i programes d’inclusió.

Premi Col·laboració Universitat-Societat

Caixa Ontinyent ha obtingut el Premi Col·laboració Universitat-Societat pels seus vincles amb la Universitat de València a través de diferents programes i iniciatives. Fundada en 1884, és l’única caixa d’estalvis de la Comunitat Valenciana. Caixa Ontinyent col·labora contínuament amb la Universitat a través del finançament de la Fundació Campus Ontinyent, i en la implantació de diversos graus al Campus d’Ontinyent de la Universitat de València. A més de sostindre econòmicament diversos títols propis de la Universitat de València, Caixa Ontinyent també col·labora en l’acolliment d’estudiants en pràctiques de la Universitat de València, així com en diferents càtedres d’innovació.

Premi Alumni Plus ‘Insigne UV’

El Premi Alumni Plus ‘Insigne UV’ ha recaigut en el jurista valencià Alfredo Calot. Alfredo Calot, llicenciat en Dret per la Universitat de València, és secretari del Tribunal de Justícia de la Unió Europea des de 2010.

Calot també presideix el Col·legi de Caps d’Administració de les Institucions de la Unió Europea, així com la Reunió de Secretaris Generals i Caps d’Administració de les Institucions i Òrgans de la Unió Europea.

Premi d'Excel·lència Docent

El Premi d’Excel·lència Docent ha sigut per a la catedràtica del Departament de Fisiologia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, Consuelo Borrás. El jurat ha valorat el seu excel·lent i destacat acompliment i consideració en tots els criteris continguts en les bases de la convocatòria: alts resultats en les enquestes docents, participació i direcció de projectes d’innovació educativa, publicacions derivades de l’activitat docent, disseny i publicació de materials didàctics, i implicació i compromís en l’organització d’activitats amb l’alumnat.

 

«Aquests premis són el millor exemple de la implicació de la societat civil valenciana en el progrés de la Comunitat Valenciana», ha assenyalat la presidenta del Consell Social i de la Fundació ADEIT de la Universitat de València, María Emilia Adán.

Els premis s’entregaran en la seu de la Fundació ADEIT el pròxim 19 de gener de 2023, en un acte en el qual es donaran cita els més alts representants de la Universitat, de l’Administració i del món empresarial i social. «Es tracta de la trobada de major importància entre la Universitat, l’Administració i els agents que conformen la societat civil», ha subratllat la presidenta del Consell Social.