Logo de la Universitat de València Logo Curso d'Espanyol per a Estrangers Logo del portal

Poques ciutats com València són capaces de fer conviure tan harmònicament les restes del seu passat més remot, datat l'any 138 a. C., amb les edificacions més innovadores i avantguardistes que s'alcen en el nou mil·lenni. València és comerç i cultura, cinema, teatre, museus, música, negocis. És centre de disseny internacional i d'avantguarda, i una de les ciutats més actives en fires i congressos d'Europa. Per la seua localització geogràfica, València ha sigut històricament porta d'Espanya al Mediterrani, i compta amb l'encant especial de les ciutats que són port de mar. A més, la fina arena i l'aigua neta, l'amplitud del mar obert i la proximitat de les muntanyes litorals confereixen a la costa valenciana un atractiu singular.

Des del fòrum romà a la Ciutat de les Arts i les Ciències

Quan es camina per València, es pot sentir, entre els seus murs i sota el paviment, el bategar de molts segles. Des de les restes del fòrum romà fundat per Junius Brutus trobats en l'actual Plaça de la Verge, que va donar origen a Valentia, fins a l'emblemàtica Ciutat de les Arts i les Ciències, la població ha anat transformant la seua fisonomia al mateix temps que ha rescatat monuments que són testimoniatge d'èpoques pretèrites.


Et proposem els 10 imprescindibles que no et pots perdre...

  • Ciutat de les Arts i les Ciències

Exemple d'arquitectura futurista signada per l'arquitecte valencià Santiago Calatrava, els seus colossals edificis alberguen un cinema IMAX en
l' Hemisfèric, el major aquari d'Europa en l'Oceanogràfic, una exposició didàctica i interactiva en Museu de les Ciències Príncep Felipe i l'òpera més avantguardista en el Palau dels Arts Regna Sofia. A més, l'impressionant pont d'Assut de l'Or i l'Àgora són un regal per als sentits.

  • Barri del Carmen i els seus Palaus.

El barri mil·lenari de la ciutat va créixer entre dues muralles, la musulmana i la cristiana. Un passeig pels seus laberínticas carrers empedrats flanquejats per imponents edificis medievals ens trasllada a altres etapes de la història. Endinsar-se en els palaus, travessar les portes medievals de les Torres de Quart i les Torres de Serrans, i callejear pels seus racons més singulars són itineraris que no has de deixar de fer.

  • Plaza de la Verge i conjunt de la Catedral

21 segles d'història en el cor de la ciutat, on trobaràs tresors patrimonials com la Catedral de València, el Miguelete, la Basílica de la Verge o l'Almoina. No et perdes els dijous a les 12:00 del migdia el Tribunal de les Aigües declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

  • Plaza del Mercat i Llotja de la Seda

Submergeix-te en un dels majors mercats d'Europa, el Mercat Central, situat a l'interior d'una joia de l'arquitectura pre-modernista, i entra en un dels edificis més representatius del gòtic civil a Europa, la Llotja de la Seda, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Al costat d'aquests edificis, no et perdes l'Església dels Santos Juanes.

  • Museus

34 museus per a gaudir de l'art, la història, l'arquitectura... Endinsa't en la València del segle VXIII a través de l'arquitectura i interiorisme barrocs en el Museu Nacional de Ceràmica que està situat en el Palau del Marquès de Dosaigües. Contempla obres de Sorolla, Goya o Zuloaga en el Museu de Belles arts Sant Pío V, coneix les Falles en el Museu Faller o contempla les propostes de l'art contemporani en l'IVAM o en el MUVIM.
 

  • Plaça de l'Ajuntament.

D'arquitectura eclèctica i forma triangular, alegren el seu paisatge la font central i els colorits posats de flors. Està envoltada d'alguns dels edificis i llocs més representatius de la ciutat com la Plaça de Bous, l'Estació del Nord, l'Ajuntament de València, l'Edifici de Correus o la Plaça Redona, entre uns altres. Ees coneguda i important per ser el lloc on se celebren totes les mascletàsque tenen lloc durant el mes de març i les Falles.

 

  • Marina Real i platges de València.

La Marina Real Juan Carlos I és punt de referència de la ciutat, no solament pels esdeveniments que tenen lloc en ella, sinó també pels seus singulars edificis. En ella es troben els Embulls del S.XIX, l'edifici del Rellotge i l'edifici Vés-los i Vents, emblema de la nova Marina. cal destacar els seus locals comercials, terrasses i restaurants, que compten amb meravelloses vistes. També el parc infantil, el Pantalán Central amb els mega iots i les Marines Nord i Sud, amb les seues nombroses embarcacions.

A pocs metres es troben les platges del Cabanyal (Les Arenes) i la Malvarrosa, amb el seu atractiu passeig marítim. Recomanem degustar una estupenda paella en un dels seus restaurants o bé prendre una copa en un dels seus atractius locals. Per als quals preferisquen platges més salvatges, recomanem la platja del Saler, al costat del Parc Natural de l'Albufera
Marina Real i platges de València
 

  • Parc Natural de l'Albufera

El Parc Natural de l'Albufera ens transporta a un món de naturalesa en estat pur on els únics sons que s'escolten són els cants dels ocells o el so de l'aigua. Protegit contra l'acció humana, se situa a tan sols 10 km de la ciutat. Visitar-ho és entendre la passió del valencià pel medi ambient i descobrir els orígens de la gastronomia valenciana.

  • Jardins del Turia

Un jardí de 9 quilòmetres situat en l'antiga llera del Riu Turia, constitueix un autèntic espai verd que travessa la ciutat d'oest a est fins a aconseguir la Ciutat de les Arts i les Ciències. Recorre-ho amb bici o viatjant amb tren. A més serà imprescindible fer una parada en el Palau de la Música i gaudir dels ponts més singulars que ho creuen de nord a sud.

  • Bioparc i Oceanogràfic

D'oest a est, la ciutat brinda oportunitats lúdiques i educatives que et familiaritzen amb la fauna, com una expedició per Àfrica a través de Bioparc o un recorregut pel planeta submarí de l'Oceanogràfic, on podràs veure peixos tropicals de l'Àrtic o dels mars de Japó.