Logo de la Universitat de València Logo Departament Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal Logo del portal

Mycotoxins and mycotoxigenic fungi under the research microscope (MycoTwin).

  • 10 de març de 2021
Image de la noticia

Als professors Dr. Jordi Mañes i Dr. Giuseppe Meca del grup d'investigació COAL de la Universitat de València els han concedit un projecte d'investigació finançat sota el fons europeu en el marc del programa Horitzó 2020-EU.4.b. “Agermanament de centres d'investigació” que porta per títol: Mycotoxins and mycotoxigenic fungi under the research microscope (MycoTwin).

Les micotoxines plantegen una gran preocupació a tot el món, ja que són nocives tant per als éssers humans com per als animals i tenen un gran impacte econòmic amb importants implicacions per a la seguretat alimentària i animal i el comerç internacional, tenint un efecte destructiu sobre el rendiment dels cultius i afecten negativament la quantitat i qualitat dels productes agrícoles. 
El projecte MycoTWIN, iniciat al desembre de 2020, reuneix el Consell d'Investigació Científica i Tecnològica de Turquia (TÜBİTAK), el Consell Nacional d'Investigació d'Itàlia (CNR) i la Universitat de València d'Espanya (UVEG). L'objectiu és enfortir la gestió eficaç i sostenible de les micotoxines per a minimitzar la contaminació dels cultius mitjançant l'intercanvi de coneixements i noves mesures abans i després de la collita. El projecte secundarà tota la cadena de valor, des de la planificació del sistema de cultiu, collita, emmagatzematge, transport, processament i consum.
MycoTWIN proporcionarà transferències de coneixement i experiència sobre fongs micotoxigénicos i micotoxines reeixides a partir d'altres projectes FP7 i H2020 (per exemple, MycoRed i MycoKey), i agrupades en tres àrees operatives: i) Sistema d'informació integrat; ii) Monitoratge de fongs toxigènics i micotoxines; iii) Prevenció, Intervenció i remediació.
Aquest projecte, amb un pressupost d'1 milió d'euros estarà vigent fins a novembre de 2023.