Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Universitat de València

Diploma d'Especialització Professional Universitari de Tècnic en Participació Ambiental

La participació ambiental es defineix com la implicació directa de les persones en el coneixement, la valoració, la prevenció i la correcció dels problemes ambientals. És a dir, el procés mitjançant el qual la ciutadania passa a prendre decisions sobre les pròpies institucions, els programes i problemes que afecten als recursos naturals i al medi ambient. Una participació eficaç dirigida a afavorir el sentit de pertinença a l'entorn, a través d'unes pràctiques de responsabilitat col·lectiva, que permeta una major vertebració social mitjançant l'oportunitat d'articular relacions socials al voltant d'interessos comuns i projectes compartits. Els processos de participació són considerats actualment tant com un complement i requisit als processos de decisió públiques, com un instrument de canvi per a l'acció.


El Diploma d'Especialització que es proposa està directament vinculat a cobrir les necessitats formatives i de capacitació tècnica en l'àmbit de la participació ambiental. Aquest àmbit segueix sent una de les àrees d'especial importància per desenvolupar els nous requisits de competències professionals que s'exigeixen tant a nivell de tècnics/as que treballen en institucions (ajuntaments, mancomunitats, agències de desenvolupament etc...) o que treballen en programes específics derivats de polítiques sectorials mediambientals, (polítiques d'aigües, de biodiversitat, d'ordenació del territori, de recursos naturals), com d'aquelles persones que treballen en el sector privat de la consultoria o auditoria ambiental.
El programa formatiu proposat té, per tant, com a objectius la formació teòrica i la capacitació pràctica en competències bàsiques i en el conjunt d'habilitats necessàries per a la planificació, disseny, execució, seguiment i avaluació de programes i processos de participació eficients en l'àmbit socioambiental.


Perfil acadèmic

El Diploma proposat està dirigit a professionals, responsables i/o persones interessades en temes de medi ambient, sostenibilitat i participació ambiental en els seus diferents àmbits d'aplicació pública i privada (programes, programes segons àmbit territorial i polítiques sectorials socioambientals), amb titulació universitària, de les diferents àrees de ciències socials, ciències ambientals, salut, humanitats (geografia i ordenació del territori), així com tècnics superiors de la indústria i l'administració implicats en l'engegada d'intervencions ambientals, regulades normativament o no, que requereixen de la implantació de processos de participació ambiental.

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies