Màster Universitari en Aqüicultura
- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i / o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.
- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi.
- Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i afrontar la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- Que els estudiants sàpiguen comunicar les conclusions (i els coneixements i les raons últimes que les sustenten) a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una forma que haurà de ser en gran manera autodirigida o autònoma.
- Posseir coneixements bàsics en la fisiologia, producció, reproducció i nutrició d'espècies clau en aqüicultura, així com de la funció i manipulació dels cicles biològics i fisicoquímics en tancs.
- Posseir coneixements bàsics en la identificació i control de patologies en granges d'aqüicultura.
- Posseir coneixements bàsics en el disseny d'instal·lacions, així com l'avaluació de l'impacte ambiental de les mateixes.
- Posseir coneixements bàsics per al disseny i anàlisi d'experiments, la gestió i ordenació del sector; i estratègies de divulgació i comunicació científica.
- Adquirir la capacidad para desempeñar tareas tales como: (a) analizar la calidad de aguas; (b) desarrollar cultivos auxiliares y de producción; (c) controlar y diagnosticar enfermedades;
(d) realizar controles de calidad y trazabilidad; (e) analizar y prevenir riesgos en la cadena de producción; y (f) diseñar instalaciones.
- Adquirir las destrezas básicas necesarias para: (a) identificar objetivos relevantes de investigación y planificar su consecución de forma realista; (b) diseñar análisis experimentales que permitan incrementar el conocimiento sobre producción, reproducción, mantenimiento y patología de especies clave y especies potenciales en acuicultura, así como para ayudar a resolver problemas de nueva aparición; y, (c) producir conocimiento comunicable, es decir, ser capaz de elaborar la información obtenida en un formato científico estándar.
- Adquirir las destrezas básicas necesarias para: (a) anticipar las necesidades de I+D+i (p.e., las derivadas de la introducción de nuevas especies o la profilaxis frente a patógenos emergentes); (b) prevenir el impacto ambiental potencial; y (c) organizar la producción asegurando su viabilidad.
- Llegir amb fluïdesa i comprendre textos científics i tècnics, en especial treballs originals d'investigació.
- Conéixer i saber manejar les fonts documentals relacionades amb cada assignatura, amb especial atenció a les fonts accessibles per mitjà de xarxes informàtiques.
- Organitzar i sintetitzar informació diversa per a generar un tot coherent.
- Elaborar i exposar públicament informació tècnica de forma efectiva.
- Saber treballar en equip.
- Contemplar l'aqüicultura com una activitat amb la dimensió no sols productiva, sinó també socialment i ambientalment responsable.
- Apreciar la importància dels treballs multidisciplinaris (incloent la dimensió ètica) inclús en els aspectes aparentment tècnics de l'activitat professional.
- Dissenyar plans de control, gestió i prevenció de les patologies infeccioses i no infeccioses de rellevància en aqüicultura.
- Dominar les tècniques bàsiques de diagnòstic pròpies del laboratori de Microbiologia i Biologia Molecular, amb especial atenció a les tècniques d'asèpsia, esterilització, cultiu, aïllament, visualització i identificació dels tipus bàsics de microorganismes.
- Aplicar els tractaments bàsics empleats per a controlar i previndre les malalties infeccioses de major rellevància en aqüicultura.
- Posseir les habilitats manuals necessàries per al correcte maneig dels materials i instrumental.
- Detectar els errors de plantejament o procediment comesos durant el treball en el laboratori, i discernir el seu abast sobre els resultats obtinguts.
- Utilitzar la nomenclatura taxonòmica correctament.
- Reconéixer l'anatomia dels diferents grups d'animals utilitzats en aqüicultura.
- Identificar taxones d'interés en aqüicultura per mitjà de bibliografia específica (claus, guies d'identificació, etc.) .
- Comprendre la morfologia funcional, fisiologia i estratègies vitals de les espècies cultivades o potencialment cultivables, amb especial èmfasi de l'impacte de les constriccions biològiques sobre la pràctica de l'aqüicultura.
- Utilitzar informació fisiològica i etològica per a avaluar el benestar de les espècies cultivades.
- Analitzar l'impacte potencial dels cultius sobre el medi ambient i la biodiversitat circumdant.
- Posseir els coneixements bàsics imprescindibles sobre patologia de peixos, mol·luscos i crustacis cultivats.
- Comprendre el funcionament dels sistemes de producció i les instal·lacions especialitzades.
- Conéixer els cultius d'espècies marines i continentals que es desenrotllen en l'actualitat.
- Planificar y/o proposar supòsits experimentals per a l'estudi del control de la reproducció dels peixos i cultius de mol·luscos.
- Identificar noves tendències i camps d'investigació rellevants sobre reproducció de peixos i mol·luscos.
- Aplicar els coneixements sobre el procés reproductor dels peixos, o cultius de mol·luscos, proposant les ferramentes pertinents en la solució de problemes plantejats per la indústria a curt i mitjà termini.
- Comprendre el significat i rellevància de l'ús de les preses vives en aqüicultura.
- Posseir destreses per al maneig i utilització de preses vives com a aliment larvari.
- Desenvolupar cultius larvaris de qualsevol espècie aquàtica, coneixent les estratègies teòriques bàsiques i la seua manera d'aplicació.
- Posar en marxa una instal·lació de preses vives en qualsevol empresa d'aqüicultura, aplicant els fonaments bàsics a les peculiaritats de cada instal·lació i cultiu.
- Comprendre el funcionament fisiològic dels animals d'interés en aqüicultura i els mecanismes bàsics subjacents als dits mecanismes.
- Comprendre el paper dels sistemes de coordinació i integració en el funcionament dels animals d'interés en aqüicultura.
- Manejar correctament la terminologia científica i familiaritzar-se amb les metodologies i fonts d'informació en la Fisiologia dels animals d'interés en aqüicultura.
- Familiaritzar-se amb l'elaboració de butlletins d'anàlisi.
- Adquirir destreses per a reconéixer la importància dels diferents grups de contaminants presents en les aigües.
- Relacionar els resultats dels diferents paràmetres de control de qualitat en aigües.
- Reconéixer la importància de la química analítica per a prendre decisions tècniques sobre funcionament, elecció i foment de tipus d'aigües per a certs cultius.
- Identificar noves tendències i camps d'investigació rellevants sobre cultiu de mol·luscs.
- Proposar noves ferramentes i estudis amb aplicabilitat a mig i curt termini en aqüicultura
- Dissenyar instal·lacions d'aqüicultura continentals i marines (tancs i gàbies flotants) .
- Avaluar l'impacte ambiental d'instal·lacions.
- Gestionar y controlar instalaciones continentales y marinas.
- Fomentar la visión empresarial en las explotaciones.