Màster Universitari en Estudis Internacionals i Europeus
- Que l'estudiant comprengui la configuració del sistema internacional i diferenciï les seves diferents etapes evolutives fins a la conformació dels nostres dies, analitzant l'estructura i el funcionament del sistema internacional actual; la seva atenció es focalitzarà en el procés de globalització d'índole econòmica.
- Que els estudiants projecten sobre problemes concrets els seus coneixements i sàpiguen resumir i extractar els arguments i les conclusions més rellevants per a la seva resolució.
- Que els estudiants utilitzen les diferents tècniques d'exposició -oral, escrita, presentacions, panells, etc- per a comunicar els seus coneixements, propostes i posicions.
- Que els estudiants sàpiguen treballar en equips multidisciplinaris reproduint contextos reals i aportant i coordinant els propis coneixements amb els d'altres branques i intervinents.
- Que els estudiants participin en debats en els quals s'abordin problemes internacionals/europeus, ho dirigeixen i coordinen i siguen capaços de resumir-los i extreure d'ells les conclusions més rellevants i acceptades per la majoria.
- Que els estudiants adquireixien una capacitat avançada de dominar el llenguatge polític/jurídic internacional; especialment el lligat a l'àmbit comunitari.
- Que els estudiants aconsegueixin la capacitat per a treballar en equip amb vista a la resolució de problemes internacionals i europeus de naturalesa complexa.
- Que els estudiants aprofundeixin en la seva capacitat per a identificar, procurar, manejar i analitzar textos i/o documents tant de caràcter internacional com europeu.
- Que els estudiants aconsegueixin la capacitat d'obtenir i de seleccionar la informació així com les fonts rellevants per a la resolució de problemes/qüestions internacionals i europees que revesteixin cert grau de dificultat.
- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi.
- Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i afrontar la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- Que els estudiants sàpiguen comunicar les conclusions (i els coneixements i les raons últimes que les sustenten) a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una forma que haurà de ser en gran manera autodirigida o autònoma.
- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i / o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.
- Que l'estudiant analitze un tema/problema concret aplicant les principals metodologies investigadores i fent ús de les fonts pertinents a fi de disseccionar/aprofundir en el mateix a fi de poder realitzar una avaluació dels seus termes i aconseguir així unes conclusions que, eventualment, permetan a l'estudiant presentar propostes de solució degudament raonades.
- Que l'estudiant desenvolupe la dimensió pràctica dels temes/qüestionis abordats en la docència reglada mitjançant la identificació, la comunicació i la resolució de problemes que se suscitin en el desenvolupament de l'activitat/tasques que li siguin assignades, la qual cosa li permetrà comparar, valorar i, si escau, crear solucions als mateixos anticipant-se a aquests mitjançant la deguda planificació.
- Que l'estudiant analitzi els principals instruments internacionals per a la protecció dels drets de l'individu així com de la incriminació de certes de les seves conductes, comparant el resultat de la seva anàlisi amb les conclusions aconseguides per les jurisdiccions internacionals en la interpretació i l'aplicació d'aquests instruments, la qual cosa permetrà, al seu torn, que l'estudiant examini, compari i valori la jurisprudència d'aquestes institucions internacionals.
- Que l'estudiant distingeixi les diferents llibertats de circulació (persones, béns, serveis i capitals) i la seva aplicació en el marc de la Unió Europea i avalue els efectes de les seves restriccions/prohibicions; especialment en aquest últim context. Anàlisi de la llibertat de circulació de treballadors així com d'establiment en l'entorn comunitari enjudiciant la seva incidència en l'àmbit nacional i posant-les en connexió amb les polítiques d'ocupació en tots dos casos. Comprensió i anàlisi dels elements específics de la fiscalitat europea.
- Que l'estudiant valore el règim de la competència i analitze els abusos de poder en el mercat global i els seus efectes sobre aquest règim, així com la prohibició dels acords de caràcter restrictiu; especial anàlisi dels límits públics a la llibertat d'empresa i els seus efectes sobre el règim de la competència.
- Que l'estudiant categoritze els principals mitjans -tant polítics com judicials- de resolució de controvèrsies internacionals i analitzi la seva aplicació en la pràctica a fi d'extreure conclusions sobre la seva utilització i resultats; valoració i crítica del manteniment de la pau i de les operacions que amb aquest objectiu estan desplegades, especialment, per les Nacions Unides.
- Que l'estudiant valori les principals amenaces i desafiaments que es presenten a la seguretat internacional i distingeixi els principals problemes sorgits en aquest sector del sistema internacional en els nostres dies, definint les seves possibles respostes en el marc nacional, regional i universal. Anàlisi i valoració del principi de prohibició de l'amenaça/uso de la força armada i la seva interpretació per a respondre a nous problemes com el dels ciberatacs.
- Que l'estudiant avaluï les polítiques, els instruments i l'organització de l'acció exterior dels Estats, analitzant i comparat els seus resultats amb especial atenció a la duta a terme pels Estats europeus així com per les pròpies Organitzacions europees; en particular, l'acció exterior de la Unió Europea. Comprensió i anàlisi de les relacions diplomàtiques, la seva evolució, mitjans i mecanismes, valorant la seva pertinència en el sistema internacional actual.
- Que l'estudiant analitze l'estructura d'actors privats del sistema internacional identificant cadascun d'ells i diferenciant les seves relacions trasnacionals, posant, així mateix, especial atenció en el creixent paper exercit per les empreses en el context internacional a fi de valorar el seu protagonisme enfront dels poders públics tradicionals i fins i tot la seva superació.
- Que l'estudiant analitze l'estructura d'actors públics del sistema internacional categoritzant cadascun d'ells i distingint les seves relacions entre si, posant, al seu torn, especial atenció en el procés d'integració europea a fi de comprendre la seva evolució, organització i actuació en l'escenari internacional a la llum del joc de poders que es troba vigent en aquest.
- Que l'estudiant avalue el sistema internacional vigent distingint actors i accions i valore la seva estructura i funcionament a la llum de les principals teories explicatives de les relacions internacionals per a extreure les conclusions oportunes a fi de proposar un diagnòstic propi del mitjà internacional.