Màster Universitari en Benestar Social: Intervenció Familiar
- Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i / o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca.
- Que els estudiants sàpiguen aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi.
- Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i afrontar la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
- Que els estudiants sàpiguen comunicar les conclusions (i els coneixements i les raons últimes que les sustenten) a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una forma que haurà de ser en gran manera autodirigida o autònoma.
- Cercar i seleccionar informació en bases de dades i documents de caràcter científic i professional vinculats amb la intervenció familiar, i tenir capacitat per a sintetitzar-la i interpretar-la.
- Intervenir i promoure xarxes i vincles socials en individus, famílies i organitzacions socials (formals i informals) per a reforçar les estratègies de cooperació, ajuda i col·laboració dirigides principalment a les persones i grups més vulnerables.
- Utilizar la mediación en Trabajo Social como estrategia de intervención destinada a la resolución de conflictos personales, grupales y sociales, priorizando a los individuos y grupos de mayor riesgo.
- Analitzar críticament els canvis socials i el seu impacte en els diferents grups socials, per al disseny de contextos i nous espais d'intervenció eficaç."
- Saber incorporar la perspectiva de gènere en la planificació de les polítiques d'igualtat i antidiscriminatòries i, en les intervencions socials.
- Treballar en equips multidisciplinaris reproduint contextos reals vinculats amb el benestar social i la intervenció familiar, aportant i coordinant els propis coneixements amb els de professionals d'altres àrees, des d'una posició critica amb caràcter constructiu.
- Actuar i assessorar en la resolució de problemes en els nous àmbits de salut, socials, educatius, unitats individuals, famílies i en àmbits institucionals amb el propòsit d'anticipar, previndre i millorar el nivell de salut i benestar social.
- Saber integrar els models i tècniques de recerca actuals en els diferents nivells d'intervenció vinculats amb l'àmbit familiar.
- Ser capaços d'accedir a ferramentes d'informació en altres àrees del coneixement i utilitzar-les apropiadament.
- Desenvolupar la capacitat d'iniciativa, pensament crític i creativitat.
- Projectar sobre problemes concrets els seus coneixements i saber resumir i extractar els arguments i les conclusions més rellevants per a la seva resolució.
- Desenvolupar la capacitat per a analitzar nous problemes de forma rigorosa i sistemàtica.
- Desarrollar la capacidad para desarrollar procesos de investigación que contribuyan a generar avances en el conocimiento.
- Aprofundir en el coneixement de la complexitat i la diversitat de formes de vida i de vincles en les famílies.
- Capacitat de formular i executar projectes de recerca en l'àmbit del benestar social i els contextos familiars aplicant noves metodologies.
- Aprender a desarrollar el tipo de diseño de investigación que sea más adecuado al problema de investigación complejo que afecta al contexto familiar.
- Dissenyar intervencions individualitzades adaptades a cada realitat.
- Gestionar i coordinar les diferents respostes que han d'oferir-se en cada situació individual.
- Capacitar a l'estudiant per a entendre a la família i organitzar la informació i ajudar-la a mobilitzar i desenvolupar els seus propis recursos, superant el període de desorganització que suporten en les crisis de creixement i en les crisis inesperades.
- Capacitar a l'alumno/a per a l'avaluació, diagnòstic i intervenció social en els possibles conflictes relacionals i socials de parella i família.
- Tindre capacitat d'anàlisi i reflexió sobre situacions, problemes i necessitats socials que encierran/constituyen dilemes ètics.
- Utilitzar tècniques i eines (software) per a l'anàlisi qualitativa i quantitatiu avançat de dades de recerca en estudis amb famílies, adolescents i joves.
- Elaborar estratègies d'intervenció que puguen implicar els membres de la família, al sistema familiar, i a la xarxa de relacions de la família.
- Manejar nous models teòrics i tècniques aplicades a l'àmbit d'intervenció amb famílies en contextos complexos.
- Reflexionar, seleccionar i integrar críticament els coneixements teòrics adequats per a la comprensió de les característiques de la realitat concreta en la qual s'intervé amb famílies.
- Possibilitar la comprensió del passatge de l'adolescència, els canvis, les ruptures i referències que estan en joc en este moment del cicle vital.
- Aprofundir en estratègies i projectes d'acció amb adolescents en situació de risc.
- Aprofundir en l'aplicació de metodologies i tècniques per a la comprensió i anàlisi de fenòmens i símptomes de les adolescències, amb la intenció d'elaborar itineraris.
- itar la comprensió dels principals àmbits de problemes socials vinculats al cicle d'edat juvenil.
- Aprofundir en l'estudi i anàlisi d'estratègies i projectes d'acció i intervenció amb jóvens subjectes a processos de vulnerabilitat social.
- Aprofundir en l'aplicació de metodologies i tècniques en àmbits juvenils vulnerables i precaris.
- Saber orientar en situacions de conflicte i crisi. Fer possible el procés d'identificació de problemes, i reconstrucció subjectiva i col·lectiva de situacions i processos que generen patiment o dificultats significatives a les famílies.
- Conéixer nous enfocaments, fonamentals, per a l'atenció a parelles i famílies en les situacions que requerisquen: orientació, assessorament i mediació familiar.
- Conéixer i aprofundir en el coneixement i en el desenrotllament de diferents modalitats d'intervenció, aplicades al context d'assessorament, que proporcionen un espai a les famílies que travessen dificultats.
- Saber interpretar els resultats derivats de l'aplicació de tècniques i eines (software) d'anàlisi de dades tant quantitatives com a qualitatives en estudis amb famílies, adolescents i joves.
- Aprendre a dissenyar projectes de recerca avançats que aborden la complexitat social i familiar, especificant les diferents fases i la metodologia de recerca aplicada.