Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Gestió de Recursos Hídrics Logo del portal

Descripció i característiques

Per què estudiar el Màster en Gestió de Recursos Hídrics?

El Màster en Gestió de Recursos Hídrics et capacita per treballar en les administracions públiques o en empreses privades relacionades amb l'aigua, el territori i el medi ambient. Seràs un professional competent per elaborar propostes de gestió eficient tant en la captació i distribució d'aigua urbana com en el tractament, regeneració i reutilització de les aigües residuals. També obtindràs la formació adequada per analitzar la viabilitat de qualsevol projecte d'inversió en l'àmbit del cicle de l'aigua.

Quins beneficis et reportarà?

En l'actualitat, en la majoria de les regions del món, la gestió de l'aigua constitueix un repte que ha d'abordar-se sense demora des d'una perspectiva multidisciplinària.

En aquest context s'acreix l'interès per aconseguir un equilibri desitjable entre oferta i demanda d'aigua en els diferents àmbits territorials identificant les veritables prioritats, els factors explicatius i les possibilitats d'actuació en cada cas. És important poder adoptar estratègies eficaces per optimitzar la gestió global dels recursos hídrics a qualsevol àrea geogràfica i que permetin pal·liar els desequilibris existents tenint en compte tant les fonts convencionals de proveïment com les fonts alternatives, l'aigua de mar o salobre dessalada o l'aigua regenerada procedent de depuradores urbanes.

Respondre a aquests desafiaments requereix disposar de professionals i investigadors que coneguin i sàpiguen aplicar eines i instruments de caràcter multidisciplinari. Això és un aspecte fonamental per dur a terme una adequada planificació i ordenació del territori. Per aquest motiu, el Màster proposat ofereix un enfocament integrat en el qual s'engloben matèries tant ambientals com a econòmiques i tècniques amb l'objectiu de formar a professionals i investigadors perquè puguin exercir qualsevol responsabilitat en l'àmbit de la gestió de recursos hídrics tant en empreses privades com en organismes públics.

 

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies