Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Gestió de Recursos Hídrics Logo del portal

Els objectius del Màster de Gestió de Recursos Hídrics

L'objectiu fonamental del Màster de Gestió de Recursos Hídrics, consisteix a proveir a la societat d'un nou perfil d'especialistes en gestió de l'aigua, el bagatge teòric de la qual/pràctic els permeti conèixer al detall el cicle de l'aigua així com promoure accions encaminades a la millora de l'eficiència tècnica i econòmica dels processos de captació, distribució i tractament dels recursos hídrics. Una percepció global del cicle de l'aigua i un adequat coneixement de les metodologies disponibles és fonamental per garantir la realització d'un encertat diagnòstic de qualsevol situació i de les seves possibles solucions.

Els estudiants que obtinguin el grau de Màster estaran capacitats per treballar en les administracions públiques o en empreses privades relacionades amb l'aigua, el territori i el medi ambient. Seran professionals competents per elaborar propostes de gestió eficient tant en la captació i distribució d'aigua urbana com en el tractament, regeneració i reutilització de les aigües residuals. També obtindran la formació adequada per analitzar la viabilitat de qualsevol projecte d'inversió en l'àmbit del cicle de l'aigua.

 1. Habilitat en el maneig de la legislació en matèria de recursos hídrics.
 2. Conèixer diferents tècniques de planificació, gestió i control de les xarxes hidrològiques a diferents escales.
 3. Ser capaços de planificar una estratègia de control de qualitat d'aigües: disseny de la xarxa de control, anàlisi de dades, proposta d'actuacions per a la minimització i prevenció de la contaminació.
 4. Adquisició de coneixements teòric-pràctics per avaluar la problemàtica que afecta als ecosistemes aquàtics pel que fa a contaminació de l'aigua.
 5. Conèixer els diferents processos existents per a la potabilització d'aigües superficials i ser capaç de determinar els seus avantatges i inconvenients.
 6. Conèixer els principals processos de depuració d'aigües residuals i valorar els avantatges i inconvenients de cadascun d'ells.
 7. Conèixer els fonaments, avantatges i inconvenients de les tecnologies de membrana aplicades en la depuració i regeneració de l'aigua residual, de manera que siguin capaces de seleccionar la tecnologia més adequada en cada cas.
 8. Conèixer i valorar els diferents processos per a la gestió més adequada dels fangs resultants del procés de depuració d'aigües.
 9. Comprendre el funcionament d'una planta desaladora i ser capaç de seleccionar el procés més adequat en funció de l'ús final de l'aigua.
 10. Conèixer les eines bàsiques de la recerca científica en l'àmbit del cicle de l'aigua
 11. Conèixer i valorar l'ús d'indicadors d'eficiència econòmica en la gestió de l'aigua.
 12. Valorar la utilitat de quantificar els beneficis ambientals derivats de projectes de tractament i regeneració d'aigües residuals.
 13. Avaluació de la importància dels costos en la gestió de l'aigua i capacitat per a la seva modelització.
 14. Capacitat per analitzar de la viabilitat econòmic- ambiental de projectes associats al cicle integral de l'aigua.
 15. Valoració dels diferents mètodes per mesurar l'eficiència en xarxes de distribució d'aigua.
 16. Conèixer i valorar diferents mètodes per fitar la incertesa en els processos de gestió de l'aigua.
 17. Valoració de les possibilitats de transferència intersectorial en l'ús de recursos convencionals i no convencionals.
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies