Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Gestió de Recursos Hídrics Logo del portal

El present pla d'estudis constitueix una aposta clara per la multidisciplinarietat i per una concepció integral de la gestió dels recursos hídrics. Des del punt de vista científic, es considera fonamental la visió pràctica que presenta el programa. El medi ambient en general i, l'aigua en particular, no constitueix només un ben ambiental si no que s'ha convertit en un bé de consum amb un valor econòmic i que, a més, es mostra escàs de manera habitual.

D'altra banda, es considera fonamental dotar als/les alumnes/as de metodologies i instruments tècnics que els capacitin per a l'anàlisi i la interpretació de la informació en matèria de recursos hídrics. La vertiginosa evolució d'aquestes tècniques, així com l'ús generalitzat d'algunes d'elles en àmbits de les ciències socials i ambientals pot obrir un important banc d'ocupació per els/les egressats/as.
Els coneixements aportats pel cos teòric del Màster, combinats amb les tècniques impartides, capacitaran als/les estudiants per abordar línies de treball molt diverses, sempre tenint un clar component econòmic-ambiental.
El màster s'organitza sobre la base de tres Mòduls: El primer consta de les matèries obligatòries, el segon recull les pràctiques externes i el tercer el treball fi de màster.

Al llarg del primer semestre s'impartiran les matèries bàsiques i aquelles de contingut tecnològic:
Mitjançant les primeres es pretén dotar al/l'alumne/a de els coneixements fonamentals per a la comprensió integral de les dinàmiques de gestió en el cicle de l'aigua. Per a això és necessari conèixer de manera rigorosa i pràctica el propi cicle de l'aigua des d'una perspectiva d'oferta i demanda. També es tracta d'abordar l'organització i gestió dels recursos hídrics al territori i, en tercer lloc, s'estudien els continguts legislatius i normatius reguladors de la gestió de l'aigua. Les matèries de l'àmbit tecnològic recullen continguts relatius als criteris i eines de mesura de la qualitat de l'aigua, la potabilització i distribució de l'aigua a les xarxes urbanes, el tractament i regeneració d'aigües residuals i les tecnologies de dessalació. Al seu torn, s'abordaran els fonaments bàsics de la metodologia de recerca així com les principals eines d'anàlisis per a la gestió de l'aigua.

Durant el segon semestre es cursaran sobretot les matèries relatives a l'eficiència en la gestió i la viabilitat econòmica de projectes:
L'anàlisi de l'eficiència econòmica i un coneixement exhaustiu dels costos associats a cadascuna de les parts del cicle de l'aigua són objecte d'una atenció especial al programa. Es pretén analitzar tots els elements relatius a la gestió administrativa dels recursos hídrics tant en l'àmbit urbà i industrial com a agrícola. També són objecte d'estudi els requeriments de tipus administratiu en el camp ambiental. Finalment es tracta d'estudiar la viabilitat econòmic-ambiental de qualsevol instal·lació o projecte associat al cicle integral de l'aigua.
Al llarg d'aquest mateix període també està previst que es realitzin les pràctiques en empresa i el treball de final de Màster. Tots dos mòduls han de servir perquè els/les alumnes/as apliquin els coneixements adquirits i demostrin la maduresa aconseguida en el procés d'aprenentatge.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies