L'emprenedoria social és propera als principis d’Economia del Bé Comú, per aquest motiu, el nostre treball proposa analitzar la contribució del model de l'EBC a l'emprenedoria social. També es pretén establir la relació que existeix entre ambdós conceptes. Per tant, els nostres objectius són: identificar les contribucions específiques dels principis de l'EBC a l'emprenedoria social, així com els seus encavalcaments, i realitzar una revisió de la literatura per analitzar i quantificar el nombre de treballs de recerca sobre emprenedoria social i EBC, identificant, al mateix temps, la possible bretxa existent.
Mitjançant una doble metodologia, determinem les aportacions potencials del model de l'EBC a l'emprenedoria social, ens proposem analitzar la matriu del bé comú, i l’anàlisi empírica del cos de literatura existent sobre emprenedoria social i EBC.
El model de l'EBC i l'emprenedoria social comparteixen diversos principis i característiques que es poden traduir en algunes coincidències importants en relació amb els dos organismes de recerca. Així, la matriud del bé comú pot ajudar a llançar i gestionar amb èxit empreses socials. Aquest fet es deu principalment al fet que no hi ha un cos suficient de literatura que relacioni models.