Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Antonio Ariño Villarroya

Nascut a Allepuz (Terol, 1953). Catedràtic de Antonio AriñoSociologia a la Facultat de Ciències Socials. Llicenciat en Geografia i Història i doctor en Sociologia per la Universitat de València.

La seua investigació se centra en l’àmbit de la Sociologia de la Cultura, Polítiques de Benestar i Teoria Sociològica. Va rebre el Premi Nacional d’Investigació amb “La ciudad ritual” (Anthropos). Ha estat director de l’Observatorio de la Participación y Condiciones de Vida de los Estudiantes Universitarios (ECoViPEU). En la actualitat, és director del Institut de Ciències Socials del IAM. Té reconeguts quatre sexennis d’investigació.

Pel que fa a la seua activitat en docència, ha impartit les assignatures de Sociologia General, Teoria Sociològica i Sociologia de la Cultura. A més ha impartit classes al màster en Gestió Cultural i al màster en Atenció Sociosanitària a la Dependència. Té reconeguts cinc quinquennis docents.

Va ser director del Departament de Sociologia i Antropologia Social, vicerector d’Estudis i Organització Acadèmica, Vicerector de Convergència Europea i Qualitat, Vicerector de Planificació i Igualtat i Vicerector de Cultura i Igualtat. Va ser Vicepresident de la Federació Espanyola de Sociologia. És membre del Claustre de la Universitat de València.