Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Nascuda a València (1959). Catedràtica deMª Adela Valero Parasitologia a la Facultat de Farmàcia. Llicenciada en Farmàcia i doctora en Farmàcia per la Universitat de València. Especialista en Microbiologia i Parasitologia.

La seua tasca investigadora està centrada en el camp de les malalties parasitàries. En aquest àmbit ha publicat nombrosos articles i capítols de llibres. Ha participat com a investigadora principal i col·laboradora en diversos projectes competitius internacionals, nacionals i autonòmics aplicats a les malalties parasitàries. Té reconeguts quatre sexennis d’investigació.

És avaluadora de projectes d’investigació per a Agències Nacionals i Internacionals i de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació. És membre del Centre Col·laborador de l’OMS sobre fasciolosis i els seus mol·luscos vectors i del Centre de Referència de la FAO per a Parasitologia. Pertany a la Xarxa d’Investigació Col·laborativa en Malalties Tropicals (RICET).

La seua activitat docent se centra en matèries dels Graus de Farmàcia, Nutrició Humana i Dietètica (NHD) i Ciència i Tecnologia dels Aliments (CTA) i diferents Màsters d’especialització en malalties infeccioses, tant en la Universitat de València com en altres universitats. Ha dirigit nombroses tesis doctorals. Té reconeguts sis quinquennis docents.

Va ser secretària de la Facultat de Farmàcia, període en el qual es va implantar per primera vegada el pràcticum a la Llicenciatura de Farmàcia. Va ser coordinadora de diferents programes de mobilitat docents i d’integració al món laboral de la UE (ERASMUS, COMETT i TEMPUS ) i coordinadora de Pràctiques Externes de Centre-Facultat de Farmàcia, període en què adapta el pràcticum als graus de Farmàcia, NHD, CTA. És coautora/editora de diverses guies de pràctiques externes, entre les quals destaca el “Llibre Blanc de Pràctiques Tutelades en Farmàcia”.

Actualment es Co-directora del Màster Universitari en Malalties Parasitàries Tropicals de la UV i membre del Claustre de la Universitat de València en les últimes eleccions.