Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

CARLOS HERMENEGILDO CAUDEVILLA

 

Nascut a Osca (1966). Catedràtic deCarlos Hermenegildo Fisiologia a la Facultat de Medicina i Odontologia. Llicenciat i Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València, amb premi extraordinari de doctorat.

La seua trajectòria científica es va iniciar com a becari FPI a la Universitat de València. Va fer una estància postdoctoral a Montreal (Canadà) i va treballar en l’Institut d’Investigacions Citològiques de València. Va ser Investigador del Instituto de Salud Carlos III a l’Hospital Clínic de València.

La seua tasca investigadora està centrada en l’estudi de les accions vasculars de les hormones sexuals i la seua relació amb les alteracions cardiovasculars associades a l’envelliment i la menopausa. Ha dirigit més de 25 projectes d’investigació competitius. És autor de més de 120 articles en revistes internacionals indexades en Science Citation Index i de 20 capítols de llibres en editorials estrangeres. Les seues publicacions han rebut més de 2.600 cites (índex h = 29). Ha presentat comunicacions en congressos nacionals e internacionals. Es revisor habitual de revistes indexades, editor de revistes científiques i avaluador de diverses agencies de avaluació (entre altres, ANEP, ANECA, AGAUR). Ha dirigit huit tesis doctorals i ha rebut diversos premis d’investigació entre els quals cal destacar la Medalla García-Blanco a la investigació bàsica de INCLIVA. Té reconeguts quatre sexennis d’investigació.

La seua tasca docent va començar com a professor associat, professor titular i és catedràtic des de 2012. La seua activitat docent se centra en matèries dels graus en Medicina i en Fisioteràpia i del màster Universitari en Fisiologia. Va ser coordinador de primer curs del Grau en Medicina. Ha participat en diversos projectes d’innovació educativa. Té reconeguts tres quinquennis docents.

Va ser vicecoordinador i coordinador de la Unitat Central d’Investigació de Medicina i membre de la comissió d’Investigació. A l’Institut d’Investigació Sanitaria INCLIVA fou membre del comitè científic, de la Junta de Govern i Director Científic Adjunt des de 2015 fins 2018. Es membre del Claustre de la Universitat de València.