Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

ERNEST CANO CANO

 

Nascut a Yecla (Murcia, 1966), viu aErnest Cano Benimaclet (València) des que va iniciar els seus estudis universitaris. Professor titular d’Universitat al Departament d’Economia Aplicada, està adscrit a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i doctor en Economia per la Universitat de València. Es va incorporar l’any 1990 al departament d’Economia Aplicada, en la unitat docent de Política Econòmica. La seua docència es desenvolupa en titulacions de la Facultat de Ciències Socials, particularment en matèries d’Economia del Treball i Economia Aplicada al grau en Relacions Laborals i Recursos Humans. Va ser director del màster universitari en Ocupació i Recursos Humans.

La seua activitat investigadora es desenvolupa en el camp de l’Economia Laboral, amb recerques i publicacions referides al mercat de treball espanyol, la precarietat laboral, les desigualtats de gènere, la gestió empresarial de la mà d’obra, la dinàmica dels sectors productius i el desenvolupament territorial. Membre de la Unitat d’Investigació d’Economia del Treball i Política Laboral (ECOLAB) de la Universitat de València. Col·laborador del Centre d’Estudis Sociològics sobre Vida Quotidiana i Treball (QUIT) de la UAB i de l’Instituto Sindical de Trabajo, Ambiente y Salud (ISTAS).

Va ser vicedegà de la Facultat de Ciències Socials i ha estat Degà d’aquesta Facultat entre 2012 i 2018. Ha format part de la Comissió de Professorat des de 2006. És membre del Claustre de la Universitat de València des de 2001 i de la Junta de Centre de la Facultat de Ciències Socials des de l'any 2000.