Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

JUAN VICENTE CLIMENT

 

Nascut a Tavernes de la ValldignJuan Vicente Climenta, Juan Vicente Climent Espí és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València i Màster en Gestió de Qualitat en el Sistema Educatiu per la Universitat Politècnica de València.

Funcionari de carrera del cos superior tècnic d'administració general de la Generalitat. Està al servei de la Administració Pública des de 1984.

La seua experiència professional en l’administració ha estat desenvolupada fonamentalment en la Generalitat, on ha ocupat diversos llocs relacionats amb la gestió de les universitats i les polítiques d’I+D+i, com la subdirecció general d’Investigació i Ordenació Científica o el servei de Gestió de la Investigació. A més, des de la conselleria d’Educació va participar en el grup de treball tècnic per al traspàs de serveis des de l’Administració de l’Estat a la Comunitat Valenciana en matèria d’Universitats en 1985.

D’altra banda, ha ocupat llocs relacionats amb Innovació i Emprenedoria com el Servei de Foment de l’Emprenedoria, des d’on va impulsar el Campus de l’Emprenedor Innovador, amb la participació de les universitats publiques valencianes, el CSIC i altres organismes públics d’investigació.

Ha treballat al Servei de Patrimoni Arqueològic, Etnològic i Històric, així com en altres llocs de l’administració educativa no universitària.

En el sector públic instrumental de la Generalitat, ha ocupat el Servei de Gestió, Prospectiva i Serveis de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva, coordinant les actuacions sobre l’acreditació i avaluació de títols i professorat universitari, així com les avaluacions de programes tecnològics, empresarials i d’I+D+i.

En 1991 va ser nomenat pel Consell, Secretari General de la Conselleria de Medi Ambient.

Les seues àrees d’especialitat són la direcció i gestió de recursos humans, la gestió econòmica i administrativa, l’avaluació científica, la innovació i la política científica, la prospectiva i les polítiques publiques, la creació d’empreses i emprenedoria, el desenvolupament de talent i el patrimoni cultural.