Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

PILAR SERRA AÑÓ

 

Nascuda a Corbera (1984). És professora titular a la Facultat de Fisioteràpia. Diplomada en Fisioteràpia per la Universitat de València amb premi Extraordinari de Diplomatura. Diplomada en Magisteri i Llicenciada en Humanitats, per la Universitat de València. Doctora en Educació Física i Esportiva.

La seua activitat docent s'ha desenvolupat en l'àmbit de l'estadística i la metodologia clínica, tant al grau de Fisioteràpia com al màster de Recuperació Funcional en Fisioteràpia. Té reconeguts dos quinquennis docents.

La seua tasca investigadora se centra en la caracterització biomecànica de patologies i lesions d'origen múscul-esquelètic i neurològic, fonamentalment en persones amb lesió medul·lar. També ha investigat sobre l’efectivitat de l’exercici terapèutic en aquestes poblacions. És coordinadora del grup de recerca UBIC.

Fruit de la seua investigació ha publicat més de 50 articles indexats al Journal Citation Reports, ha col·laborat en 7 projectes de recerca amb finançament nacional i autonòmic, i ha estat investigadora principal de quatre projectes de recerca relacionats amb biomecànica i desenvolupament tecnològic, finançats per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport i per entitats privades.

És editora acadèmica de les revistes Plos One i Musculoskeletal Disorders, a més de revisora ​​de nombroses revistes internacionals. Ha dirigit 6 tesis doctorals, tant al programa de doctorat de Fisioteràpia com al d'Educació Física i Esport.

Ha rebut diversos premis de recerca sobre biomecànica i activitat física atorgats per diferents institucions, com l'Institut de Biomecànica, la Societat Espanyola de Valoració del Dany Corporal i la Societat Espanyola de Paraplegia. Ha realitzat estades a la Marquette University de Milwaukee i a la Università di Bologna. Té reconeguts dos sexennis de recerca.

És avaluadora del programa ACREDITA d'ANECA i d'AQU. També és avaluadora de la comissió de formació de les professions sanitàries de la Comunitat Valenciana.

A la Universitat de València ha estat coordinadora de Pràctiques Externes i vicedegana d'Infraestructures de la Facultat de Fisioteràpia, directora acadèmica de Títols Propis i actualment és coordinadora del Programa de Doctorat en Fisioteràpia. És membre del Claustre de la Universitat de València.