Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Extensió Universitària Logo del portal

Davant l'actual situació provocada per la COVID19 i atenent a la vulnerabilitat del nostre alumnat. NO s'activaran ni la preinscripció ni la matrícula en aquests estudis per al curs 2020-2021.

Tractarem de reprendre tot en el curs 2021-2022, curs en què tot l'alumnat que ho desitge, podrà continuar amb els seus estudis, si les circumstàncies ho permeten.

El Programa Universitari per a Majors de la Universitat de València, La Nau Gran i la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València us presenten el Curs d'Alts Estudis en Pensament i Cultura de l'Antiguitat Clàssica (ANCLA).
 

  • Destinataris

Es tracta d'un curs obert a qualsevol persona major de 55 anys amb inquietud per aprofundir en el pensament i la cultura de l'Antiguitat clàssica. No obstant això, es prioritzarà per a l'admissió, en primer lloc, l'haver cursat l'itinerari de Filosofia i Humanitats, en segon, haver finalitzat un itinerari en el Programa La Nau Gran i, en tercer lloc, ser titulat/da en l'àrea d'Arts i Humanitats major de 55 anys.

S'ofereixen fins a 40 places en el primer curs i el Servei d'Extensió Universitària es reserva el dret a no activar el curs si no hi hagués un nombre mínim d'alumnat matriculat.
 

  • Objectius generals

L'objectiu del curs és oferir una formació avançada, des d'una perspectiva interdisciplinària i transversal, en el pensament i cultura de l'Antiguitat clàssica, per aprofundir en el coneixement de les nostres arrels. Aquesta formació capacita per a l'accés documentat i crític als textos d'autors clau que han determinat l'evolució de la nostra cultura i que han contribuït decisivament a configurar les nostres formes de pensar i de viure en la societat. La filosofia, la tragèdia, la poesia, la condició humana, la mitologia i la religió constitueixen els fonaments que sustenten la nostra manera de pensar i d'interpretar el món. La formació estarà orientada, per a aquells alumnes que ho desitgen, a la investigació en aquests àmbits.
 

  • Durada

Els estudis proposats tenen una durada de dos cursos acadèmics.
 

  • Estructura dels estudis

L'alumne haurà de superar 11 assignatures de 2 crèdits i 1 assignatura de 3 crèdits per obtenir el Diploma d'Alts Estudis. Aquell alumnat que curse a més el Seminari d'Investigació (3 crèdits) obtindrà una menció especial en el títol.

Primer curs: 305,87 €

Segon curs: 255,87 €

Seminari de Recerca (voluntari): 100,00 €

  • Mètode d'inscripció