Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Estudiants de La Nau Gran

El programa de formació per a persones majors de 55 anys de la Universitat de València La Nau Gran ha organitzat cinc conferències per al seu alumnat que tindran lloc al llarg del curs 2017-2018.

En el moment de la matrícula l’alumnat ha d’inscriure’s en una de les cinc conferències. L’assistència a aquesta conferència suposa dos crèdits de lliure elecció per a l'alumnat dels itineraris.

Totes les conferències es faran a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Les conferències i els conferenciants d’aquest curs són els següents:

 

Mons distants: els primers passos en l’era de la exoplanetologia

Alberto Aparici

25 d'octubre de 2017, 18:00 h.

És doctor en física i divulgador científic. Explicarà les dificultats per observar planetes entorn d'altres estrelles i com superar-les. Veurem les primeres fotografies d'exoplanetes i com la línia que separa "planeta" de "estrella" ja no és tan clara com es pensava. Podrem arribar a saber tant sobre aquests mons distants com per saber si en ells ha sorgit la vida?

 

Ressuscitar la història, viure la literatura

Santiago posteguillo

12 de desembre de 2017, 18:00 h.

És filòleg, escriptor d'èxit i professor de llengua i literatura en la Universitat Jaume I. Entre les seues obres destaquen la Trilogia d’Escipió l'Africà i la Trilogia de Trajà. També és autor de diversos llibres de relats curts sobre curiositats literàries. Ens parlarà sobre la ficció històrica i la novel·lització de la història de la literatura.

 

Avanços en l’abordatge del càncer de mama

Anna Lluch

15 de gener de 2018, 18.00 h.

Metgessa i investigadora en oncologia especialitzada en càncer de mama. És catedràtica de Medicina en la Universitat de València i cap del Servei d'Hematologia i Oncologia de l'Hospital Clínic. És una de les pioneres tant en la posada en marxa d'unitats de mama com en la recerca de nous avanços contra els tumors.

 

Neurofelicitat: Què ens diu la neurociència sobre com podem ser més feliços?

Manuela Martínez Ortiz

6 de març de 2018, 18.00 h.

És doctora en Medicina i catedràtica de psicobiologia en la Universitat de València. Què passa en el nostre cervell quan som feliços i com podem aconseguir que funcione en aquest estat el major temps possible? A més, aprendrem els beneficis que ser feliç té en tots els aspectes de les nostres vides.

 

Dones i homes en la Història: entre raó i sentiments

Isabel Morant

25 d'abril de 2018, 18:00 h.

És historiadora, escriptora i catedràtica de la Universitat de València. Va ser una de les pioneres en la implantació dels estudis sobre gènere en la nostra universitat. Des de 1990 dirigeix la col·lecció Feminismes de l'editorial Cátedra. Ens parlarà sobre dones i homes que van contribuir a la igualtat en l'època de la Il·lustració i la Revolució Francesa.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies