Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Extensió Universitària Logo del portal

El programa de formació per a persones majors de 55 anys de la Universitat de València La Nau Gran ha organitzat cinc conferències per al seu alumnat que tindran lloc al llarg del curs 2019-2020.

En el moment de la matrícula l’alumnat ha d’inscriure’s en una de les cinc conferències. L’assistència a aquesta conferència incorpora dos crèdits de lliure elecció a l'expedient de l'alumnat dels itineraris.

Totes les conferències es faran a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Les conferències i els conferenciants d’aquest curs són els següents:

 

Codi Ictus: al rescat de les neurones

Aida Lago

21 octubre 2019   18:00 hores

Neuròloga. Unitat del ictus de l'hospital universitari La Fe.

Introducció a les peculiaritats de l’ictus, per tindre un tractament temps-dependent; les seues modalitats, el tractament actual i les perspectives de tractament futur. La descripció de l'atenció a l’ictus en la Comunitat Valenciana.

 

La cruïlla del canvi climàtic: problemes i oportunitats

José Luis Rubio

25 novembre 2019 18:00h

És vicepresident de l'Associació Mundial per a la Conservació del Sòl i l’Aigua- WASWAC. Va ser guardonat amb el Premi Rei Jaume I de Protecció del Medi Ambient.

El canvi climàtic és el major desafiament econòmic, social i ambiental del segle XXI. Sense actuacions correctores urgents, portarà greus conseqüències per a les persones i les seues condicions de vida.

S'exposarà la situació actual, les seues conseqüències i implicacions, i les possibilitats d'afrontar la seua amenaça sota una perspectiva de canvis ineludibles i que, al mateix temps, poden ser oportunitats de millora i progrés en la nostra relació amb el Planeta

 

Construir una democràcia autèntica: ètica i política

Adela Cortina

15 gener 2020   18:00 hores

És Catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València. Directora Acadèmica de la Fundació ÉTNOR. Membre de número de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques. Publicació recent:"Aporofobia: el rechazo al pobre. Un desafío para la democracia".

 

Fake News: la mort del periodisme a mans de la comunicació

Francesc Martínez Gallego

5 març 2020 18:00 hores

És Catedràtic de Periodisme i professor del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació. Les tecnologies digitals han canviat radicalment la nostra manera d'entendre la comunicació. Han afavorit l'aparició d'un fenomen consistent a ocultar informació de forma deliberada o difondre falsedats.

 

El llegat artístic de Leonardo da Vinci: materialitat i significat

Marisa Vázquez

5 maig 18:00 hores

És professora del Departament d’Història de l’Art i actualment vicedegana de la Facultat de Geografia i Història.

S'analitzarà la figura de Leonardo da Vinci, el gran geni del Renaixement, amb una curiositat il·limitada i una gran força creativa. Home polifacètic i talentós en un gran nombre d'àmbits diferents.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies