Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Estudiants de La Nau Gran

El programa de formació per a persones majors de 55 anys de la Universitat de València La Nau Gran ha organitzat cinc conferències per al seu alumnat que tindran lloc al llarg del curs 2018-2019.

En el moment de la matrícula l’alumnat ha d’inscriure’s en una de les cinc conferències. L’assistència a aquesta conferència incorpora dos crèdits de lliure elecció a l'expedient de l'alumnat dels itineraris.

Totes les conferències es faran a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia.

Les conferències i els conferenciants d’aquest curs són els següents:

 

La societat civil front a la desigualtat

José María Vera

15 d'octubre de 2018, 18:00 h.

És director general de l'ONG Oxfam Intermón Espanya i membre del comitè de direcció d'Oxfam Internacional. Químic Industrial de professió, sempre ha estat vinculat a la cooperació al desenvolupament, especialment amb Amèrica Llatina. Va ser cofundador a Espanya d'Enginyeria sense Fronteres.

Ens parlarà sobre com els ciutadans podem lluitar contra la desigualtat socioeconòmica.

 

Autonomia personal i edat avançada

Antonio Ariño

15 de novembre de 2018, 18:00 h.

És catedràtic de sociologia de la Universitat de València i actualment vicerector de Cultura i Esports. Les seues principals recerques se situen en els àmbits de la sociologia de la cultura, les polítiques de benestar social i el Tercer Sector. També ha realitzat recerques sobre festes populars, identitat col·lectiva, associacionisme i patrimoni cultural.

En una societat amb un nombre creixent de persones majors, estem assistint a un canvi cultural que té a veure amb l'emergència d'una nova generació de drets, orientats a la potenciació de la autorealització: és l'autonomia personal.

 

Big Data i Intel·ligència Artificial

Emilio Soria Olivas

15 de gener de 2019, 18:00 h.

És catedràtic d’Enginyeria Electrònica de la Universitat de València.

Estem en l'edat de la dada, fins ara mai s'havien generat tantes dades ni amb aquesta velocitat. A més, es tenen les eines necessàries per emmagatzemar-les i processar-les. Això ha obert la porta a un gran nombre d'aplicacions i la intel·ligència artificial ha estat la gran beneficiada d'aquesta quantitat de dades.

 

Veritats i falsedats sobre la longevitat

Federico Pallardó

14 de febrer de 2019, 18:00 h.

És catedràtic de Fisiologia de la Universitat de València. Les seues recerques se centren en la implicació de l'estrès oxidatiu en la fisiopatologia de les malalties rares.

La longevitat és un concepte relacionat amb la biologia i amb l'evolució de les cèl·lules i òrgans dels éssers vius. Coneixerem quines idees rebudes són certes i quins no.

 

Art destruït

Juan Chiva

3 d'abril de 2019, 18:00 h.

És professor del Departament d'Història de l'Art de la Universitat de València.

La pèrdua de patrimoni històric suposa sempre un fort colp a la identitat i essència d'una ciutat i fa més difícil interpretar l'esdevenir de la mateixa. Es reflexionarà sobre l'impacte de la destrucció de patrimoni en pèrdues que no són accidentals o degudes a desastres naturals, sinó destruccions conscients que, com les pròpies obres d'art que van destruir, tenen també un missatge polític, social i religiós propi.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies