Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) organitza La Nau dels Estudiants, una proposta formativa que proporciona a l’estudiantat participant un conjunt de coneixements pràctics i recursos útils per a l’experiència acadèmica.

La Nau dels Estudiants 2020 es farà en línia al mes de setembre, abans de l’inici del curs acadèmic, seguint les recomanacions de les diferents instàncies educatives  i sanitàries per al moment actual.

Dates de realització

De l’1 al 11 de setembre de 2020.

Procediment de matrícula

La inscripció als cursos es realitza de l’1 de juliol al 30 d’agost a través de la plataforma ENTREU. Consulteu les condicions de matrícula i taxes aplicables.


Programa

Icona

Com millorar les tècniques d’estudi 

Per “saber estudiar” cal comptar amb una metodologia i dominar les estratègies d’aprenentatge. En aquest curs ens aproparem a les diferents tècniques i millorarem la nostra organització del temps i les rutines.

 • A càrrec d’Isabel Viana, professora del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació.
   
Icona

Estratègies i tècniques d’expressió oral en l’àmbit acadèmic i professional

Aprendrem a transmetre de forma clara, coherent i escaient allò que volem comunicar per tal que la nostra expressió oral siga el més eficaç possible, tant en l’entorn universitari com en el professional.

 • A càrrec de Montserrat Pérez Giménez, professora del Departament de Didàctica de l’Educació.
   

Elaborar i escriure un projecte 

Com identificar els nostres objectius i organitzar accions per a assolir-los? És una competència imprescindible que requereix capacitat de planificació i organització per a dissenyar i escriure correctament qualsevol tipus de projecte. 

 • A càrrec d’Anna Giulia Ingellis, professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social.
   
Icona

Gestió de la informació: les bases de dades 

En l’estudi i la recerca, la recopilació, ordenació i consulta de dades és una tasca habitual i necessària. Aquesta formació proposa iniciar-se en l’ús i la gestió de bases de dades i aprendre a executar les operacions més freqüents.

 • A càrrec d’Esther de Ves Cuenca, professora del Departament d’Informàtica.
   

Treure partit als fulls de càlcul 

Fórmules i funcions, gràfics i taules. Són només el principi del potencial que ofereixen els fulls de càlcul a l’hora de treballar amb dades i elaborar informes.

 • A càrrec de Vicente Cerverón Lleó, professor del Departament d’Informàtica.
   
Icona

Construint masculinitat(s) en el context universitari 

A través d’aquesta formació es pretén conscienciar dels privilegis i dels lligams del mandat patriarcal existents en els homes i fomentar el canvi d’estructures més igualitàries entre homes i dones en l’àmbit universitari.

 • A càrrec de Juan A. Rodríguez del Pino, professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social.
 • Curs gratuït de 10 h sense reconeixement acadèmic.


Reconeixement acadèmic i certificació

En l’edició de La Nau dels Estudiants de setembre 2020 els cursos de vint hores de durada tenen un reconeixement acadèmic d’un crèdit ECTS. Per als participants de La Nau Gran, aquests cursos poden ser reconeguts com a crèdits de participació en activitats complementàries.

Per a l’obtenció del certificat corresponent cal superar el curs amb la valoració d’aprofitament. Per fer-ho, s’han d’acomplir les condicions de verificació que s’han establert per a cada curs: fer els exercicis proposats, aprovar un qüestionari final, etc. Podeu consultar els requeriments específics en la fitxa de cada curs.

 

Tens dubtes?

Escriu-nos a nauest@uv.es. Les consultes enviades durant el mes d’agost no seran ateses fins al mes de setembre.