Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Proves de valencià

El Servei de Política Lingüística realitza exàmens de certificació oficial de valencià (CIEACOVA) dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, en col·laboració amb la resta d’universitats valencianes.

A2

B1

B2

C1

C2

Programa i estructura

Programa i estructura 

Programa i estructura

Programa i estructura

Programa i estructura

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Criteris de correcció

Model de prova

Model de prova

Model de prova

Model de prova

Model de prova

 

Qui s’hi pot matricular?

Els membres de la comunitat universitària en actiu que hagen complit els divuit anys abans de l'1 de gener de 2020.

Posseir una adreça electrònica amb domini @alumni.uv.es o formar part del col·lectiu Alumni no dona dret a inscriure-s'hi a les persones que no són personal o estudiant en actiu de la Universitat de València.

Quant costa?

La matrícula té un preu de 28 € que dona dret a la participació en una única convocatòria (taxa de 2020, es revisa anualment).

Quina validesa tenen?

Les proves de la CIEACOVA són equivalents a les proves de la Generalitat Valenciana (Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià) i a altres certificacions oficials de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Andorra, l’Institut Ramon Llull, la Universitat de les Illes Balears i les universitats catalanes.

» Consulteu les certificacions de valencià que reconeix la Universitat de València.

Convocatòries i matrícula

La Universitat de València participa en la convocatòria de gener de la CIEACOVA. Consulteu més avall el calendari de les proves, les instruccions d’inscripció i matriculeu-vos-hi.

Més informació

Entreu al web de la CIEACOVA si voleu més informació sobre les proves.

Convocatòria de gener de 2020

Període d'inscripció

El període d'inscripció per a la convocatòria de gener de 2020 estarà comprés entre el dilluns 11 i el divendres 29 de novembre de 2019.

Calendari

Prova oral

Nivell Data Horari
   A2 (Bàsic) 13 de gener de 2020   A partir de les 16.00 h
   B1 (Elemental) 17 de gener de 2020  A partir de les 16.00 h
   B2 (Intermedi) 13 de gener de 2020  A partir de les 16.00 h
   C1 (Suficiència)

16 de gener de 2020

17 de gener de 2020

A partir de les 16.00 h
   C2 (Superior) 13 de gener de 2020 A partir de les 16.00 h

 

Prova escrita

Nivell Data Horari
   A2 (Bàsic) 23 de gener de 2020 16.00 h
   B1 (Elemental) 24 de gener de 2020 16.00 h
   B2 (Intermedi) 23 de gener de 2020 16.00 h
   C1 (Suficiència) 24 de gener de 2020 16.00 h
   C2 (Superior) 23 de gener de 2020 16.00 h

Instruccions de matrícula

» Tràmit 1: alta com a usuari

Per a poder matricular-se en les activitats del SPL cal donar-se d’alta com a usuari en l’aplicació de matrícula (pendent de publicació). Les persones amb correu electrònic de la Universitat de València poden realitzar l'alta seleccionant l'opció de dalt a la dreta "Accés amb identificació", en la primera pantalla de l'aplicació de matrícula.

» Tràmit 2: matrícula i pagament de les taxes

Una vegada realitzada l’alta com a usuari o usuària haureu de clicar en l'opció "Llista de cursos" de dalt a l'esquerra per poder accedir a la llista de les diverses proves de nivell. Després de triar el nivell haureu de completar el procés de matrícula seguint les instruccions de l'aplicació.

L’alta com a usuari, la matrícula i el pagament es poden fer des de casa mitjançant l’enllaç que apareix al final d’aquesta pàgina. El pagament es durà a terme amb targeta bancària; recomanem tenir-la preparada durant el procés de matrícula.

Exempció de taxes: en els casos previstos per la legislació vigent és possible obtenir una reducció o exempció de pagament de les taxes. La reducció o exempció es demanarà emplenant una sol·licitud. En aquests casos la matrícula en les proves ha de realitzar-se necessàriament a la seu del Servei de Política Lingüística (carrer del Serpis, 29 - Edifici Beatriu Civera, 2a planta - Campus dels Tarongers) aportant la documentació següent:

  1. Document de sol·licitud de reducció o d'exempció de taxes.
  2. Document original de la condició legal que justifica la sol·licitud i còpia per a acarar tots dos.
  3. Fotocòpia del document d'identitat.

Les persones amb necessitat d’adaptació perquè tenen discapacitat igual o superior al 33% per a realitzar les proves hauran de posar-se en contacte amb la Unitat per a la Integració de persones amb discapacitat.

Per accedir a les proves cal acreditar la identitat mitjançant la presentació del DNI, permís de conducció espanyol, passaport o NIE (les còpies no són vàlides).

Obtenció del certificat

Aproximadament tres setmanes després de la publicació de les notes, es publicarà en aquesta pàgina web que ja està disponible el certificat corresponent perquè es puga retirar del Servei de Política Lingüística
Els certificats de la CIEACOVA són equivalents als de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià sense necessitat de cap tràmit d'homologació. 

 


 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies