foto Ana Sevilla Pavon
ANA SEVILLA PAVON
PDI-Titular d'Universitat
Àrea de coneixement: FILOLOGIA ANGLESA
Departament: Filologia Anglesa i Alemanya
Instituto Interuniversitario de Lenguas Modernas Aplicadas IULMA. Departamento de Filología Inglesa y Alemana, FFTiC, despacho 48. Grupos de investigación SILVA y TALIS. (9633) 95033 (9638)228433
(9616) 28433
Biografia

Professora Titular del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València, Espanya, on treballa des de 2014 i investigadora de l'institut IULMA i dels grups SILVA i TALIS. És Doctora en Filologia Anglesa per la Universitat Politècnica de València (Menció Internacional UPV-UMass Amherst, Massachusetts, EUA) i Llicenciada en Filologia Anglesa i en Filologia Francesa per la UV, on va obtenir el premi extraordinari final de carrera. Entre 2015 i 2016 va coordinar l'Àrea de Filologia Anglesa i la Unitat Didàctica d'Anglès per a Fins Específics del seu departament.

Directora del projecte SOCIEMOVE (2024-2027), finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya. Ha liderat també els projectes precompetitius regionals iTECLA: Entorns telecol·laboratius innovadors d'adquisició de llengües per a fins específics, i YES3D: Youth Entrepreneurship for Society in 3D, finançats per la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana; i els projectes de la Càtedra UNESCO: Cultura afro-indígena brasilera en la literatura oral, la música i la dansa: Objectius de Desenvolupament Sostenible, decolonització, ecofeminisme i inclusió social; Lectoescriptura amb perspectiva de gènere a la República Dominicana: enfortiment de l'educació pública amb biografies de dones; Contes TALIS de Mindanao per a la promoció de la Ciutadania Global; i Contes TALIS de la República Dominicana: recopilació i difusió per a la promoció de competències lingüístiques, literàries, interculturals i solidàries. Ha participat en multitud de projectes europeus, nacionals, regionals, Càtedra UNESCO i de cooperació, a més de liderar i participar en nombrosos projectes d'innovació docent.

Va desenvolupar l'aplicació InGenio FCE Online Tester dins del projecte InGenio, finançat per la UPV: una eina d'autor i gestor de continguts digitals per a la publicació en línia de cursos de llengües, on s'han publicat cursos d'anglès gratuïts i utilitzats per estudiants a nivell internacional. També és coautora dels continguts de 4 Massive Open Online Courses (MOOCs) per a aprendre anglès, amb més de 175.000 participants a tot el món en cada edició, basats en dicha aplicació.

A més de publicar diversos llibres monogràfics i nombrosos capítols de llibre en editorials de prestigi (Routledge, Springer, De Gruyter, Peter Lang, Tirant, Comares), ha publicat nombrosos treballs en revistes indexades (RECALL, Language Learning and Technology Journal, Computer-Assisted Language Learning Journal, British Journal of Educational Technology, Acta Psychologica, Computers and Education: Artificial Intelligence, Revista d'Educació a Distància), ressenyes i actes de congressos nacionals i internacionals.

També ha participat en conferències, seminaris i tallers com a ponent convidada, i ha estat convidada com a conferenciant plenària del Congrés Eurocall 2025 i com a facilitadora de tallers del Fòrum E/LE 2025.
Figura entre les 11.000 investigadores espanyoles més citades i amb major índex h, segons les dades recollides el 2025 a partir del Projecte Intramural CSIC (Ref. 202210E159).
Va ser editora de secció de la Revista Eurocall de 2014 a 2024 i dirigeix la col·lecció EMIG (Editorial UPV) des de 2021.
Ha rebut diversos premis acadèmics i de recerca, entre ells el Premi Enrique Alcaraz de l'Associació Europea d'Anglès per a Fins Específics (AELFE), el premi Jaclyn Ng Shi Ing a la millor presentació de la Conferència CALL Research, el Premi al millor Article de Recerca TISLID; el Premi Extraordinari Fi de Carrera; i el Premi a l'Excel·lència Acadèmica.

Va ser guardonada amb la beca Fulbright per realitzar una estada de recerca al Centre de Llengües de la Universitat de Harvard, i també ha realitzat estades internacionals de recerca a: Universidade Federal do Espírito Santo, Brasil; Universitat de Califòrnia a Berkeley, EUA; Universitat de Costa Rica; UNICAMP, Brasil; Universitat de Lisboa, Portugal; Universitat d'Utrecht, Països Baixos; Universitat Politécnica de Kwantlen, Canadà; i UMass Amherst, Estats Units. A més, ha estat professora visitant (amb finançament de la Comissió Europea, així com de diverses entitats privades) a: Universitat Autònoma de Santo Domingo, República Dominicana; Coventry University, Regne Unit; Grenoble School of Management, França; Bulacan State University, Filipines; Cyprus University of Technology, Xipre; Institut Tecnològic d'Estudis Superiors de Monterrey TEC, Querétaro, Mèxic; Universidade Federal da Paraíba, Bananeiras, Paraíba, Brasil; Universitat d'Islàndia; i Aalto University Helsinki, Finlàndia.

Els seus interessos de recerca actuals inclouen: aprenentatge i avaluació de llengües assistits per ordinador; anglès per a fins específics; formació docent i disseny de recursos per a la innovació educativa; competències del segle XXI; i comunicació intercultural a través de l'intercanvi virtual en 3D i suportat per la intel·ligència artificial.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
27/01/2025 - 16/05/2025
JUEVES de 09:30 a 12:30 DESPATX Planta 6 FACULTAT FILOLOGIA, TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ
16/09/2024 - 20/12/2024
LUNES de 12:00 a 14:00 null null null
16/09/2024 - 20/12/2024
JUEVES de 12:00 a 14:00 DESPATX Planta 6 FACULTAT FILOLOGIA, TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Activitats
Altres Publicacions
Activitats anteriors
Altres Mèrits o aclariments
Estades a Centres de Recerca
Organització d'activitats de R+D
Línies d'activitat
Conferències
Participacions a Congressos
Participació en Comitès i Representacions
Projectes
Tesis, tesines i treballs
Textos del currículum