foto Miguel Arevalillo Herraez
MIGUEL AREVALILLO HERRAEZ
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Coordinador/a Curs
Àrea de coneixement: CIÈNCIA DE LA COMPUT. I INT. ARTIFICIAL
Departament: Informàtica
(9635) 43962
Biografia

Miguel Arevalillo és Catedràtic en l'àrea de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial, i acredita 4 sexennis d'investigació i un de transferència. Ha publicat 51 articles en revistes indexades en *JCR (24 d'ells en primer quartil -tots ells des de 2009- i 16 en el segon). En 27 d'ells ha sigut primer autor. Des de l'any 2008, també ha publicat múltiples articles en congressos indexats en la categoria A de *CORE (7 com primer autor) i nombrosos uns altres en les categories B i C. Destaca la varietat en la temàtica de les publicacions, mostrant la capacitat del sol·licitant per a unir-se a les línies d'investigació existents en les diferents institucions a les que s'ha incorporat. Ha rebut més de 2800 cites segons Google *Scholar, i més de 1000 segons *SCI i *Scopus. Té un índex h de 17 segons *SCI i *Scopus, i ha aconseguit finançament com a investigador principal per a 7 projectes d'investigació (4 d'ells del Ministeri); i col·laborat com a membre en 3 projectes Europeus, un projecte *CONSOLIDER, i diversos altres del Ministeri o de caràcter local/regional. A més, ha realitzat diverses estades d'investigació en centres internacionals (Universitat de l'Est d'Escòcia, Universitat Claude Bernard en *Lión i Universitat John *Moores de Liverpool). Actualment lidera el grup d'investigació Sistemes Intel·ligents i d'Altes Prestacions, compost per 14 membres. També ha participat en diversos projectes amb empreses, incloent-hi algunes de reconeixement internacional, com a EADS *Astrium (fabricant espacial europeu) i altres tecnològiques de nova creació, com *Leb *Creative *Society, S.L.

Activitat docent i professional. Miguel *Arevalillo té 5 quinquennis reconeguts, i ha treballat com a professor universitari en 3 institucions. Ha impartit docència en més de 30 assignatures, posant en marxa moltes d'elles i sempre presentant enquestes significativament per damunt de la mitjana. Ha dirigit 8 tesis doctorals, 2 ajudes *RyC, 1 *JdC, 1 ajuda Margarita Salas, 3 treballs fi de màster i més de 40 projectes fi de carrera. També ha participat en programes d'intercanvi internacional de professorat, i en activitats de *mentorización d'alumnes de primer curs i professors de nova incorporació. Sobre la base de la seua trajectòria, ha sigut guardonat amb el prestigiós premi a l'Excel·lència Docent, dotat amb 3000 euros (concedit pel Consell Social de la Universitat i la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana). És autor de més de 30 articles en revistes i congressos docents nacionals i internacionals de prestigi (incloent diverses revistes indexades en *JCR). Ha sigut a més investigador principal de 4 projectes d'innovació docent finançats per la universitat; participat en altres 8; coordinat una xarxa d'innovació educativa amb membres de 4 universitats; i liderat un grup d'investigació docent reconegut oficialment per la universitat. També ha completat un curs oficial de postgrau d'un any de duració al Regne Unit (*PGCert *in *Teaching *and *Learning *in *Higher *Education) i més de 30 cursos de caràcter docent.

Quant a la seua experiència laboral en l'empresa privada, ha treballat com a personal de suport en el Centre de Processament de dades del BBVA, programador en *mezzoNET (empresa del grup alemany Mitjana *Service *Group), consultor en *TISSAT, S. a., i traductor de manuals de *Oracle *PL/SQL.

Experiència en Gestió. A més de la direcció de projectes d'investigació, Miguel *Arevalillo ha exercit com a Cap d'Estudis de titulacions reconegudes oficialment pel Ministeri d'Educació i Ciència durant un període superior a 6 anys, i gestionat programes d'intercanvi internacional i pràctiques en empresa durant 7 i 4 anys respectivament. També ha sigut Secretari del Departament, presidit la seua Comissió d'Investigació, pertangut a la Comissió d'Investigació de la Universitat i coordinat el Grau en Enginyeria Informàtica durant més de 5 anys.

Asignatures impartides i modalitats docents
Publicacions en revistes
Participacions a Congressos
Projectes
Articles en web UV