foto Virginia Ballesteros Trapero
VIRGINIA BALLESTEROS TRAPERO
PDI-Ayudante Doctor/A
Àrea de coneixement: METAFÍSICA
Departament: Filosofia
Biografia

Estic interessada en la filosofia de la medicina, la psiquiatria i els estats alterats de consciència; també en diferents qüestions d'ontologia i epistemologia social. Soc membre dels projectes d'investigació "Les Arrels Socials de la Salut Mental: Agència i Normativitat", "L'epistemologia de la responsabilitat en situacions d'anquilosament de l'agència" i "Metafísica de la Biologia: Processos i Disposicions".

En 2023, he realitzat una estada com a investigadora Margarita Salas en la Unitat d'Excel·lència FiloLab-UGR (Universitat de Granada). Allí he treballat sobre filosofia de la psiquiatria, particularment, sobre l'anomenada self-illness ambiguity, sobre l'objectivitat i la injustícia epistèmica en psiquiatria, i sobre alguns aspectes epistèmics de la teràpia psicodèlica.

Anteriorment, he treballat com a investigadora en el Departament de Lògica i Filosofia Teòrica de la Universitat Complutense de Madrid (2021-2022), on vaig investigar sobre filosofia del naixement; en particular, sobre l'experiència de donar a llum i sobre alguns aspectes metafísics i epistèmics de l'atenció mèdica al part.

He treballat també com a investigadora predoctoral en el Departament de Filosofia de la Universitat de València, on em vaig doctorar amb la tesi Concepcions de la malaltia mental: a la recerca de la realitat.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Primer quadrimestre
Dimarts de 16:00 a 19:00. DESPATX 507 (FACULTAT FILOSOFÍA Y CC.EE)
Segon quadrimestre
Dimarts de 13:00 a 14:00. DESPATX 507 (FACULTAT FILOSOFÍA Y CC.EE)
Segon quadrimestre
Dimecres de 11:00 a 13:00. DESPATX 507 (FACULTAT FILOSOFÍA Y CC.EE)
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València