CARLES XAVIER SIMO NOGUERA
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Àrea de coneixement: SOCIOLOGIA
Departament: Sociologia i Antropologia Social
(9616) 25335
Biografia
Carles X. Simó Noguera és Catedràtic de Soiologia. Doctor en Demografia per la Universitat de Mont-real (Quebec, Canadà), ha treballat com a investigador a la Universitat de Durham (Regne Unit), al Centre d'Estudis Demogràfics a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Bielefeld (Alemanya). Ha estat professor i investigador convidat a la Universitat de Córdoba (Argentina), la Universitat de Bamberg (Alemanya), la Universitat d'Islàndia, l'Institut d'Investigació Social de Noruega, la Universitat de Massachusetts-Lowell i la Universitat Nacional de San Juan (Argentina). Des de 2003 treballa al Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, on es va incorporar mitjançant el programa Ramón i Cajal per a la contractació de doctors. La seva recerca s'ha centrat en sistemes d'informació poblacional, el divorci, la demografia de la família, els cicles i transicions vitals, la immigració i l'envelliment. En les seves publicacions destaca la incorporació de la perspectiva de gènere. Gran part de la seva recerca s'ha desenvolupat en la participació i en la direcció de projectes R + D + I de concurrència competitiva. A més, ha dirigit projectes de transferència social mitjançant convenis amb empreses, administracions públiques i organitzacions del tercer sector. Participa com a avaluador en diverses revistes científiques i en organismes espanyols i internacionals de finançament de la recerca en ciències socials. Durant el període 2017-2023 ha estat el coordinador del Programa de Doctorat en Ciències Socials de la Universitat de València. Anteriorment havia estat membre de la Comissió d'Investigació de la Universitat de València i del Comitè sociodemogràfic de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. Actualment coordina el laboratori de ciències socials 'Social·lab' de la mateixa universitat, i lidera el Grup d'anàlisi i investigació demogràfica de la població valenciana - DEMOVAL, ref. GIUV2019-466. Recentment ha finalitzat la co-direcció del projecte Análisis jurídico y sociológico de las brechas de género en las transiciones trabajo-jubilación-trabajo: factores de la desigualdad y propuestas normativas RTI2018-095888-B-I00 de la convocatòria 2018 de projectes de I+D+I 'Retos Investigación' del Programa estatal orientada als Reptes de la Societat i és líder en la Universitat de València del projecte de la Comissió Europea Housing for Immigrants and Community Integration in Iurope and Beyond: Strategies, Policies, dwellings, and governance (MERGING) EC 101004535. Ha dirigit 8 tesis doctorals, ha dirigit també 4 doctorands FPU i actualment n'està dirigint 3 més. Compta amb 120 publicacions. Ha rebut 974 cites (302 en els darrers 5 anys) i 128 en revistes JCR.
[Biografia, versió en valencià]
Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
01/09/2024 - 26/01/2025 |
LUNES de 10:00 a 11:30 null null null |
01/09/2024 - 26/01/2025 |
MARTES de 10:00 a 11:30 4D13-DESPATX Planta 4 FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS |
27/01/2025 - 31/07/2025 |
MIÉRCOLES de 09:00 a 10:30 4D13-DESPATX Planta 4 FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS |
27/01/2025 - 31/07/2025 |
JUEVES de 16:00 a 17:30 4D13-DESPATX Planta 4 FACULTAT DE CIÈNCIES SOCIALS |
Observacions |
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València |
Estades a Centres de Recerca
Oslo. NORUEGA, 2015. Brecha salarial y brecha de cuidados. Dos factores de la desigualdad de género. Convidat.
Reykjavík. ISLÀNDIA, 2015. Brecha salarial y brecha de cuidados. Dos factores de la desigualdad de género. Convidat.
Lowell (Ma). ESTATS UNITS D'AMÈRICA, 2019. Investigación sobre tutorización en prácticas externas internacionales e impartición de un curso de 60 horas.. Convidat - Estada associada al Conveni entre la UV i la UMASS-Lowell.
Reykjavík. ISLÀNDIA, 2017. Movilidad del personal docente e investigador. Programa Erasmus de la Comisión Europea.. Convidat - Realización de seminarios y tareas de investigación.
San Juan. ARGENTINA, 2022. Estudios demográficos y docencia en doctorado.. Convidat.
Participacions a Congressos
David Gil Solsona, Carles Xavier Simó Noguera. 2019. Ni dentro ni fuera del nido: Jóvenes y semiautonomía en España. . XIII Congreso Español de Sociología València. ESPANYA.
Carles Xavier Simó Noguera David Gil Solsona. 2019. El impacto inmediato del divorcio en la salud percibida. Diferencias de género. . XIII Congreso Español de Sociología ESPANYA.
Carles X. Simó Noguera; Josep Lledó; José Manuel Pavía. 2019. Estacionalidad de los nacimientos en españa a lo largo del siglo xx. . Congreso de la Federación Española de Sociología València. ESPANYA.
Carles Xavier Simó Noguera David Gil Solsona. 2019. Gender differences in the impact of divorce in self-reported health. . Workshop: Family Dynamics and Survival Patterns Milà. ITÀLIA.
Carbonell Asins, Juan; Santonja, Francisco José; Simó, Carles Xavier. 2019. Modelización Jerárquica Bayesiana para la Estimación de la Velocidad de Destrucción de Empleo según Generaciones. . XIII Congreso Español de Sociología València. ESPANYA.
David Gil Solsona; Carles X. Simó-Noguera; Almudena Moreno. 2020. Los cambios en el proceso de emancipación en clave generacional. . III Jornadas sobre Estudios de Juventud: "¿Hacia una segunda crisis en la juventud? Socialidades juveniles en tiempos de pandemia" Barcelona. ESPANYA.
Carles X. Simó Noguera. 2020. . . I International Congress of Laboratories in Social Sciences ESPANYA.
Carles X. Simó Noguera. 2020. . . I International Congress of Laboratories in Social Sciences ESPANYA.
Carles X. Simó Noguera. 2020. Social·Lab: balance of five years and new challenges. . I International Congress of Laboratories in Social Sciences ESPANYA.
Simó-Noguera, Carles; Fernández Artiach, Pilar. 2021. . . I Simposio Virtual Internacional sobre Brechas de Género durante la Perijubilación València. ESPANYA.
Projectes
Respuestas sociales a la crisis y procesos de precarización de la vida en la sociedad contemporánea: Bélgica, España, Francia, Italia y Portugal. 2012 - 2015. Ministerio de Ciencia e Innovación. . IP: Benjamín Tejerina Montaña.
La brecha salarial y la brecha de cuidados. Dos factores de desigualdad de género. 2014 - 2015. Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades y Mecanismo Financiero del Espacio Económico Europeo. . IP: Capitolina Díaz Martínez y Carles Simó Noguera.
Biografías de emancipación, generaciones y cambio social en España. 2018 - 2019. Centro de investigaciones Sociológicas.Ministerio de la Presidencia.. . IP: Simo Noguera, Carles; Moreno Mínguez, Almudena; Gil Solsona,David.
Análisis jurídico y sociológico de las brechas de género en las transiciones trabajo-jubilación-trabajo: factores de la desigualdad y propuestas normativas. 2019 - 2021. Agencia Estatal de Investigación. . IP: Simo Noguera, Carles; Ballester Pastor, María Amparo.
HOUSING FOR IMMIGRANTS AND COMMUNITY INTEGRATION IN EUROPE AND BEYOND: STRATEGIES, POLICIES, DWELLINGS, AND GOVERNANCE (MERGING). 2021 - 2023. European Comission. . IP: SIMÓ-NOGUERA, Carles y MERCIER-SUISSA, Catherine.
Tesis, tesines i treballs
Giner Monfort, Jordi, (2015). Retorn de persones retirades d'origen britànic residents a la Marina Alta. (Tesi Doctoral amb Menció Internacional). Universitat de València..
Soler Penadés, Víctor, (2015). Deconstruyendo y reconstruyendo el éxito y el fracaso escolar en Educación Secundaria Obligatoria. Aportaciones teóricas y análisis de discursos de expertos, profesorado, alumnado y familias de la Comunitat Valenciana. (Tesi Doctoral amb Menció Internacional). Universitat de València..
Muñoz Rodríguez, David, (2016). L'activació i el capital humà en els processos de precarització de la joventut universitària en el context de la fuga de cervells. (Tesi Doctoral). Universitat de València..
Hernández Monleón, Andrea, (2016). Ni solas, ni en solitario. Condiciones de vida, solidaridad informal y cuidados en la monomarentalidad. (Tesi Doctoral amb Menció Internacional). Universitat de València..
Ferran Giménez Azagra, (2017). Movimientos sociales y construcción de subjetividades. Los casos de la PAH y de las CUP. (defensa 18/09/2017). (Tesi Doctoral amb Menció Internacional). Universidad del País Vasco/Euskal Herrico Unibertsitatea..
Carbonell Asins, Juan Antonio, (2022). Development and Application of Bayesian Dynamic Compartment Modelling to Study Labour (in)Stability in Spain. (Tesi Doctoral amb Menció Internacional). Universitat de València; Universidad de Salamanca..
Gil Solsona, David, (2023). La emancipación compleja. Cambios en los procesos de independencia juvenil en España entre 1990 y 2020 en perspectiva comparada. (Tesi Doctoral amb Menció Internacional). Universitat de València..