foto Carlos Javier Lopez Olano
CARLOS JAVIER LOPEZ OLANO
PDI-Titular d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
Coordinador/a de Mobilitat
Àrea de coneixement: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
Departament: Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació
83446
Biografia

Vicedegà de Comunicació i innovació a la Facultat de Filologia, Trad. i Comunicació. Llicenciat en Filologia Hispànica (Literatura Espanyola) i Comunicació Audiovisual, així com doctor Cum Laude amb Premi Extraordinari per la Universitat de València. Professor Titular del departament de Teoria dels Llenguatges i de la Comunicació de la UV. També ha impartit docència en diferents graus i postgraus relacionats amb l'audiovisual en Universitats, com la Jaume I de Castelló (UJI), la Cardenal Herrera (CEU), la Univ. Oberta de Catalunya o la University of Virginia (EUA).
Ha sigut investigador i professor visitant en altres universitats com la Vrije Universiteit Brussel (Bèlgica) amb beca BEST, l'Alma Mater Studiorum Università di Bologna (Itàlia) amb beca Castillejo, la Hebrew University of Jerusalem (Israel) o la de Roehampton a Londres i la de Glasgow (UK). Ha exercit així mateix com a periodista, realitzador, editor i presentador d'informatius durant 25 anys en diferents mitjans audiovisuals, com a Antena 3 Televisió, Canal 9 RTVV o À Punt.
La seua línia d'investigació se centra en les diferents possibilitats del podcast al panorama comunicatiu, a la radiotelevisió pública, especialment en la protecció dels informatius dins de l'entorn europeu, en les noves possibilitats que obrin en aquest camp les tecnologies multiplataforma i transmèdia, i les implicacions comunicatives relacionades amb la memòria democràtica.

Asignatures impartides i modalitats docents
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Activitats anteriors
Estades a Centres de Recerca
Línies d'activitat
Conferències
Participacions a Congressos
Tesis, tesines i treballs