foto Marisa Serra Codonyer
MARISA SERRA CODONYER
Personal Fundacion General-
Centre d'Idiomes de la Universitat de València. C/ Serpis, 25 46022 - València. Departament de valencià.
Biografia

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, amb el Diploma de Mestre en valencià, el Certificat de capacitació per a l’ensenyament en valencià i el Certificat d’Aptitud Pedagògica (UV). 

Ha estat col·laboradora del programa Conéixer la Universitat  i Demana en valencià, organitzats per la Universitat de València (1997-2000). 

Des del 2009 ha estat professora de valencià de tots els nivells (A, B, C) del MCER per als cursos presencials i telepresencials del Centre Carles Salvador, en el qual ha fet diferents tasques de docència, correcció, assessorament, etc. A més, ha estat professora en altres centres i entitats com el  Centre Municipal de Formació i Ocupació, València Activa, el Centre Municipal de Joventut Algirós, el Palau de la Música de València, etc. 

Hi ha assistit a diversos cursos, presencials i en línia, de preparació, adaptació i avaluació de les diferents proves oficials de valencià de la JQCV i CIEACOVA, de les quals ha estat personal avaluador i corrector. 

Ha continuat la seua formació i ha obtingut la Llicenciatura en Humanitats per la Universitat de València. 

Així mateix, ha obtingut el Grau de Filosofia per la Universitat de València. 

 A més a més, ha estat traductora i correctora per a diferents entitats com Valencia Beat, i des de 2018 és traductora i correctora de l’Enciclopèdia de Filosofia de la Sociedad Española de Filosofía Analítica (SEFA). 

En la contínua millora de la seua preparació, s’ha format en diferents àmbits, per exemple, tècniques de parlar en públic i oratòria, animació lingüística amb internet, recursos telemàtics per a l’aprenentatge, estratègies per ensenyar llengua, ensenyament del valencià en la formació de les persones adultes...,  i ha assistit a cursos d’ús vehicular de les llengües, correcció-traducció, llenguatge als mitjans de comunicació, llenguatge administratiu, etc. 

Ha complementat aquesta formació amb l’assistència a diferents jornades, seminaris, simposis, cicles i congressos, com les I Jornades de comunicació interlingüística i intercultural, les Jornades científiques de l'Institut d'Estudis Catalans, el I Simposi Internacional de Narrativa Breu, el Simposi Internacional Ausiàs March i el món cultural valencià del segle XV, el  XVII Congrés valencià de filosofia del País Valencià... 

Hi ha participat en alguns d’aquests congressos nacionals i internacionals amb diferents ponències i comunicacions, com en l’XI Congreso Internacional de Antropología Filosófica (2014), les quals estan publicades, en línia i impreses. 

Actualment, és professora de valencià del Centre d’Idiomes de la Universitat de València.