foto Alejo Eixea Vilanova
ALEJO EIXEA VILANOVA
PDI Ajudant Doctor/A
Àrea de coneixement: PREHISTÒRIA
Departament: Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga
Facultat de Geografia i Història. Av. Blasco Ibáñez, 28. 46010 València Edifici Departamental. Despatx 107
963983893
Biografia

Llicenciat en Història per la Universitat de València en 2008 i doctor en Prehistòria en 2015 amb menció internacional i Premi Extraordinari de Doctorat per la mateixa universitat. La seva tesi doctoral Caracterización tecnológica y uso del espacio en los yacimientos del Paleolítico medio de la región central del Mediterráneo Ibérico va ser dirigida pel prof. Valentín Villaverde i emmarcada dintre d’un contracte predoctoral “Atracció de Talent. Valencia International Campus of Excellence” de la Universitat de València. Durant la realització d’aquesta va dur a terme diferents estades de recerca en centres internacionals com el Musée National de Préhistoire a França sota la direcció del prof. Alain Turq i a l’Institute of Archaeology de la Hebrew University of Jerusalem a Israel amb la prof. Erella Hovers. Posteriorment, va gaudir dels contractes postdoctorals Juan de la Cierva-formación a l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) (2017-2018) i APOSTD-Generalitat Valenciana al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la Universitat de València (2018-2020). Durant aquest període també va realitzar diferents estades al Muséum National d'Histoire Naturelle de París amb la prof. Marie-Hélène Moncel i a l’ITN (Instituto Tecnológico e Nuclear) de Lisboa amb la prof. Maria Isabel Dias gràcies a l'obtenció d'una ajuda “José Castillejo” per a la mobilitat de joves doctors. En desembre de 2019, es va incorporar al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga com a Professor Ajudant Doctor a l’àrea de Prehistòria.

Les seves línies de treball es centren en la caracterització i sistematització de les industries lítiques del paleolític i els patrons d’ocupació del territori al llarg del Mediterrani occidental en base a la tecno-tipologia lítica i l’anàlisi de les matèries primeres. Ha participat en més d’una desena de projectes nacionals (Ministerio de Ciencia y Tecnología, programa de excel·lència PROMETEO de la Generalitat Valencia i programa AGAUR de la Generalitat Catalana) i internacionals (Ministère de la Culture de France) dels quals ha sigut IP en dos d’ells. El primer de la Fundació BBVA dintre del programa Leonardo a Investigadores y Creadores Culturales i el segon dintre de les ajudes del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte per al desenvolupament d’un projecte a l’estranger. Finalment, ha co-dirigit les excavacions arqueològiques a l’Abrigo de la Quebrada (Chelva) (2011-2015), Cova Negra (Xàtiva) (2014-2017), Barranc Fondo (Benissa) (2018), Puntal del Gat (Benirredrà) (2018-2020) i al Paratge Natural de Los Aljezares (Aspe) (2018-2022).

Asignatures impartides i modalitats docents
33056 - Principals transicions evolutivesLaboratori
34022 - Prehistòria universal recentUns altres, Pràctica, Teoria
34040 - Prehistòria de l'artUns altres, Pràctica, Teoria
Tutories
Segon quadrimestre
Dilluns de 12:00 a 13:00. 107(FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTORIA. EDIFICI DEPARTAMENTAL.1º PLANTA
Segon quadrimestre
Dimarts de 12:00 a 14:00. 107( FACULTAT DE GEOGRAFIA I HISTORIA.EDIFICI DEPARTAMENTAL.1º PLANTA.
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord