foto Guillem Escorihuela Carbonell
GUILLEM ESCORIHUELA CARBONELL
PDI-Ajudant Doctor/A
Cap de Seccio-Servei
Cap Iniciatives Responsable de l'Aula de Musica
Àrea de coneixement: DIDÀCTICA DE L'EXPRESSIÓ MUSICAL
Departament: Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música
Despatx 12, 4ª planta Facultat de Magisteri Av. Tarongers 4. 46022. Valencia (9639)
83394
Biografia

GUILLEM ESCORIHUELA (Silla, 1988). És Doctor en didàctica de la música per la Universitat de València (2017). Màster en Investigació en Didàctiques Específiques (2014) i Professor d´Educació Secundària (2011) per la mateixa Universitat. Màster en Interpretació Musical per la Universitat Internacional d'Andalusia (2013). Obté el Títol Superior de Música al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València (2010).

És Professor Ajudant Doctor al Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Musica de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Pertany al grup de recerca iMUSED (Investigating Music Education GIUV2020-483) i les seves línies aborden l'educació musical a través de l'anàlisi de la interpretació, l'educació performativa dels instruments musicals i el cant, la comunicació i divulgació musical (recepció i crítica), la didàctica a Conservatoris i Escoles de música i l'estudi de les audiències d'espectacles musicals i la seva repercussió en i des de l'educació musical. Així mateix, també forma part del grup d'innovació consolidat: El Paisatge Sonor i l'Hort Ecodidàctic com a context d'aprenentatge en la formació del professorat (PaisoL'Hort- GCID23_2591227).

És Catedràtic de Música de Cambra en excedència. Ha estat professor de la Universitat Jaume I al Màster en Didàctica de la Música (2018/2019) i ha impartit docència als Graus de Mestre/a en Educació Infantil i el d'Educació Primària de Florida Universitària (2019/2022). Al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló ha exercit la direcció del Departament de Música de Cambra i Orquestra (2015/2022).

En l'àmbit de la gestió, ha coordinat pràctiques i la formació del professorat al Conservatori Superior, a més d'haver estat secretari de la Comissió Acadèmica de Títol del Màster en ensenyaments artístics d'interpretació musical i investigació aplicada i haver format part de la Comissió per a l'avaluació de la investigació de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

Presenta publicacions i comunicacions al camp de l'educació performativa i la seva pròpia investigació. Ha participat com a ponent i/o assistent a congressos nacionals i internacionals, així com seminaris sobre educació musical a tots els seus nivells.

Al camp de la interpretació ha estat membre i president de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des del 2009 fins al 2013, a més d'altres orquestres nacionals de caràcter formatiu. Professionalment, ha col·laborat amb l'Orquestra de València, Simfònica de Castelló, Banda Municipal de Bilbao, així com amb els grups Ensemble Palau, Orquestra Eutherpe, Ensemble Col·legno, Harmonie Ensemble o Kissar Ensemble. Actua regularment en cicles de música de cambra valencians amb diverses formacions, destacant els recitals per a flauta i piano o la integral dels quartets de Mozart. Com a intèrpret ha enregistrat discs per a la recuperació del patrimoni musical valencià, però també per a bandes sonores o música lleugera.

És Director Acadèmic de l'Aula de Música de la Universitat de València.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Segon quadrimestre
Dimarts de 10:00 a 13:00. DESPATX 04.12 FAC. MAGISTERI. TAROGERS TLF. 96398 (83394)
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Estades a Centres de Recerca
Conferències
Participacions a Congressos
Projectes
Tesis, tesines i treballs