foto Pascuala Garcia Martinez
PASCUALA GARCIA MARTINEZ
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Àrea de coneixement: ÒPTICA
Departament: Òptica i Optometria i Ciències de la Visió
(9635) 44717
Biografia

*Pascuala García Martínez és Catedràtica d'Òptica en la *Facultat de Física de la Universitat de València. Llicenciada en Física (1993) i doctora en Física (1998) per la Universitat de València. Té un fill.

Ha realitzat diverses estades de recerca de llarga durada en centres estrangers com: Geòrgia *Tech *Lorraine, *Metz (França), *Faculty *of *Electrical *Engineering, *Tel‐*Aviv *University (Israel) i la seva estada postdoctoral en *Centre d’*Optique, *Photonique *et *Lasers, *Universite *Laval, *Québec (el Canadà).

El seu principal camp de recerca se centra en l'òptica i la fotònica, en concret en l'estudi dels moduladors espacials de llum, bàsicament en el caracteritzat i aplicació dels cristalls líquids a la difracció i polarització. 

Ha estat professora convidada del Programa Europeu ERASMUS, per a impartir docència sobre Sistemes Òptics en *Ecole *Nationale *Superieure de *Physique de *Marseille, *Universite d’*Aix *Provence, a Marsella (*France). És coordinadora d'una Xarxa Interuniversitària d'Innovació Docent per a l'ensenyament de l'Òptica, rebent finançament ininterromput de la UVEG des de 2014  www.uv.es/ioptica

Ha estat Vicedegana d'Estudis i Organització Acadèmica de la *Facultat de Física durant els anys 2018-2021, membre del Consell de Govern de la Universitat de València (2018-2020) i és membre del Claustre de la UV.

Nomenada al febrer 2021 *Fellow de la Societat Internacional per a l'Òptica i la Fotònica (*The *International *Society *for *Optics *and *Photonics (*SPIE)). Ha estat l'única investigadora espanyola a rebre aquest reconeixement aquest any, juntament amb 56 científiques i científics d'altres països. També ha rebut la menció honorífica de Sènior *member del *SPIE (*International *Society *for *optics *and *photonics fundada als Estats Units en 1955) en 2010 i Sènior *member de l'OSSA (*Optical *Society *of *America) en 2015.

Profundament compromesa a defensar els drets de les dones investigadores és presidenta del Grup Especialitzat de “Dones en Física” de la Reial Societat Espanyola de Física i expresidenta del Node *AMIT (Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues)‐*MuCVal, també és membre de la Junta Directiva de *AMIT. És la Representant de la Facultat de Física en la Comissió de Polítiques d'Igualtat de la UVEG (2010‐actualitat). Directora de la Comissió d'Igualtat de la Facultat de Física (2010‐actualitat). Membre de la Comissió. Redactora de l'II Pla d'Igualtat de la Universitat de València representant al Campus de Ciències en 2013.

Ha impartit xerrades i participat com a ponent en nombroses taules rodones sobre Gènere i Ciència. És docent de cursos i tallers sobre la introducció de la perspectiva de gènere tant en la recerca com en la docència a la Universitat de València.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Anual
Dilluns de 10:00 a 13:00. DESPATX 4009 (FACULTAT DE FÍSICA, BLOC D)
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València