foto Jesus Tejada Gimenez
JESUS TEJADA GIMENEZ
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Àrea de coneixement: DIDÀCTICA DE L'EXPRESSIÓ MUSICAL
Departament: Didàctica de l'Educació Física, Artística i Música
Facultat de Magisteri Despacho 4.08 Avda. dels Tarongers, 22 46022 Valencia Horario tutorías: según web departamento
(9638) 64456
Biografia

Des de 1989 investigue en l'ús de la tecnologia musical i el disseny de programari en els processos de creació i aprenentatge musical. He treballat sobre aquests temes en l'O. de La Rioja, en la U.de Sevilla i en l'O. de València. En l'O. de La Rioja (1995-2003) vaig cursar el meu primer doctorat amb un estudi sobre el contrast de modalitats perceptives preferides (estils cognitius) i estratègies d'aprenentatge d'un programa d'ordinador per a edició de partitures, que va guanyar el premi d'investigació del Col·legi de Doctors i Llicenciats. Així mateix, vaig dirigir diversos projectes d'investigació sobre audició musical i tecnologia finançats pel Govern de La Rioja. En l'O. de Sevilla (2003-2008) he realitzat el meu segon doctorat en l'àrea de MIDE (2013). En aquesta universitat, vaig fundar i vaig dirigir el grup d'investigació (HUM- 794) del Pla Andalús d'i+d. També vaig dirigir diverses investigacions sobre l'ús de la tecnologia en àmbits d'ensenyament formal i vaig ser IP del projecte d'investigació SEJ2007/60405EDU finançat pel MICINN (Disseny, implementació i avaluació d'un programa informàtic per a l'educació rítmica en conservatoris de música) en el qual van participar sis universitats espanyoles i tres xilenes. Els resultats d'aquest projecte es van concretar en la creació i avaluació d'un programari per a l'ensinistrament rítmic denominat Tactus que va ser publicat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i distribuït a la seua xarxa de 600 escoles de música, així com a la resta de la xarxa nacional. L'impacte científic es va aconseguir amb la presentació de resultats en articles, congressos internacionals i la defensa de dues tesis doctorals. Vaig ser coordinador del Màster  Oficial d'Investigació en Didàctiques Específiques i director del programa de doctorat homònim de l'O. de València. Aquest programa, és un dels escassos en el territori nacional amb especialització en Educació Musical. He realitzat investigacions sobre disseny de programes de música i sobre ensinistrament rítmic amb ordinadors. En les meues diferents estades acadèmiques a Xile, he sigut investigador contractat en diversos projectes que han implicat la creació i validació de programari educatiu musical. Entre ells, un per a l'aprenentatge matemàtic a través del so i de la música per a l'Ed. Bàsica a Xile (MMSI, MusiMatematicas Sonores Interactives), que sigut registrat i està sent comercialitzat per l'empresa Efecte Educatiu, de Xile.

He sigut professor associat en el programa de doctorat de l'O. de Santiago de Xile i professor del prog. de doctorat en la Facultat de Música de la UNAM (Mèxic). Allí, vaig dirigir una tesi doctoral i vaig impartir diversos cursos sobre tecnologia en l'educació musical. He publicat en diferents revistes internacionals indexades: Research Studies in Music Education, Journal of Music Technology and Education, Psicodidáctica, Electronic Journal of Research in Educational Psychology, Educació XX1, Revista Elec. Complutense de Invest. En Ed. Musical.  Soc revisor de revistes internacionals i membre del comité assessor de Palgrave-*MacMillan-*Springer (col·lecció Music & Literature). Soc editor cap de la Revista Electrònica de LEEME (ESCI, Q1 SJR), especialitzada en treballs científics d'investigació i aplicacions en Ed. Musical.

He dissenyat i col·laborat en el desenvolupament del programari:  Tactus, Cantus, Plectrus, Aglaya Play, Musimatemáticas Sonores Interactives, Emolab.

 

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Segon quadrimestre
Dilluns de 11:00 a 14:00. DESPATX 04.08 FAC. MAGISTERI. TARONGERS. TELF. 9638 (64456)
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Altres Mèrits o aclariments
Estades a Centres de Recerca
Línies d'activitat
Conferències
Participació en Comitès i Representacions
Patents, Programari i Bases de dades
Projectes
Tesis, tesines i treballs