foto Luis Jimena Quesada
LUIS JIMENA QUESADA
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Àrea de coneixement: DRET CONSTITUCIONAL
Departament: Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració
(9638) 28930
Biografia

El Professor Luis Jimena Quesada (Massamagrell, València, 1968) és catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València i Doctor Honoris Causa per la Universitat Nacional de la Plata (Argentina). Té cinc quinquennis de docència, quatre sexennis d'investigació i nou triennis.

A més, en l'àmbit acadèmic, Luis Jimena va ser el primer Doctor Europeu en Dret de la Universitat de València. És també l’actual Secretari General (des de gener de 2016 fins a desembre de 2019) de l'Institut Internacional de Drets Humans (Estrasburg, França) fundat pel Premi Nobel de la Pau René Cassin, on ha estat igualment Professor i Director d'Estudis des de 1993. A Espanya, ha estat Membre i President (2014 i 2015) del Comitè (Dret i Jurisprudència) d'experts independents per a l'Avaluació de l'activitat investigadora universitària (ANECA: Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació). És autor de més de tres-centes publicacions en l'àmbit del Dret Constitucional i del Dret Europeu dels Drets Humans, entre elles disset llibres*.

En el terreny de la praxi jurídica, ha estat Membre i President del Comitè Europeu de Drets Socials del Consell d'Europa (2009-2014) i Magistrat Suplent del Tribunal Superior de Justícia (Sala del Contenciós-Administratiu) de la Comunitat Valenciana (1997-2018), on ha estat "magistrat ponent" de centenars de sentències (es pot veure la base de dades del CENDOJ del Consell General del Poder Judicial). D'altra banda, actualment (des d'abril de 2019) és Jutge "Ad Hoc" al Tribunal Europeu de Drets Humans i Representant independent (suplent) del Consell d'Europa davant la FRA (Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, des de desembre de 2015 fins a juliol de 2020).

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Anual
Dijous de 10:30 a 13:30. DESPACHO F03 DPT. DRET CONSTITUCIONAL- FACULTAT DRET
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Conferències
Participacions a Congressos
Tesis, tesines i treballs
Textos del currículum