foto Jorge Gonzalez Garcia
JORGE GONZALEZ GARCIA
PI-Invest Disting d'Excel.lencia Cv
:
Departament: Institut de Ciència Molecular (ICMOL)
Despacho 1.10.6. y laboratorio 1.6 Departamento de Química Inorgánica Instituto de Ciencia Molecular (ICMol) C./ Catedrático José Beltrán 2 46980 Paterna
963543276
Biografia

Jorge va cursar Química a la Universitat de València, realitzant el seu darrer curs acadèmic a la Universitat de Salford (Regne Unit) l'any 2005. Després, va començar el seu doctorat en Ciències Químiques a la Universitat de València sota la direcció del Prof. García-Espanya en Química Supramolecular i Bioinorgànica. Va compaginar el seu doctorat amb el carrec de técnic de qualitat a Torres Film Plastic. L'any 2008 va obtenir una beca FPU (Formació de Professorat Universitari) del Ministeri de Ciència i es va centrar en el seu doctorat fins a obtenir la qualificació de Summa cum Laude el febrer de 2013. Va desenvolupar sistemas supramolecular capaços d'unir zinc, coure i manganès. com a agents mímics antioxidants i fàrmacs d'àcids nucleics. Durant el seu doctorat, va passar diverses estades en els grups del Dr. Ivo Piantanida (Institut Ruder Boskovic, Croàcia), Prof. Fernando Pina (Nova Universitat de Lisboa, Portugal) i Prof. Philip A. Gale (Universitat de Southampton, Regne Unit). ) on va complementar les seves habilitats de formació en Química Supramolecular amb diferents tècniques.

Del 2013 al 2015, va realitzar dos estades post-doctorats al grup de la Prof. Kristin Bowman-James a la Universitat de Kansas (EUA) i al grup de la Dra. Marie-Paule Teulade-Fichou a l'Institut Curie (França). Va estudiar l'encapsulació d'anions en macrocicles i criptands i va desenvolupar noves molècules per dirigir-se a estructures d'ADN/ARN inusuals com ara forques, desajustaments, tríplex o G-quadruplex.

L'abril de 2015 es va traslladar al Departament de Química de l'Imperial College de Londres (Regne Unit) com a Newton Fellow de la Royal Society i de l'Acadèmia Britànica associat a l'equip del Prof. Ramón Vilar. Va desenvolupar noves eines per visualitzar G-quadruplexes a les cèl·lules utilitzant microscòpia d'avantguarda i complexos metàl·lics com a fàrmacs eficients contra el càncer. A finals de 2017, va buscar nous reptes i completar la seva experiència en el camp de l'àcid nucleic matriculant l'Institut Europeu de Química i Biologia (França) associat als equips de la Dra. Valerie Gabelica i el Dr. Jean-Louis Mergny com a IdEx. company. Va investigar l'aplicació de sondes moleculars fluorescents per detectar i visualitzar G-quadruplex en cèl·lules vives.

L'any 2019 va obtenir una plaça d'Investigador Distingit a la Universitat de València a través del programa GenT de la Generalitat Valenciana. Els seus interessos de recerca cobreixen el disseny i la preparació de petites molècules per orientar estructures d'àcids nucleics no canònics, el desenvolupament d'eines per visualitzar aquestes estructures a les cèl·lules, l'aplicació de complexos inorgànics per estudiar processos biològics i les aplicacions biotecnològiques de les superestructures d'àcids nucleics. .

Asignatures impartides i modalitats docents