foto Julia Rodriguez Garcia
JULIA RODRIGUEZ GARCIA
PDI-Ajudant Doctor/A
Àrea de coneixement: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Departament: Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Despacho 164 Facultad de Farmacia y Ciencia de los Alimentos Av. Vicente Andrés Estellés s/n 46100 Burjassot (Valencia)
Biografia

La Dra. Julia Rodríguez García es va incorporar a la UV en 2023 participant en assignatures com Nutrició i Alimentació en Persones Majors (Grau en Nutrició Humana i Dietètica), Nutrició i Bromatologia (Grau en Farmàcia), Dietoteràpia (Grau en Farmàcia) i Gastronomia Internacional (Grau en Ciències Gastronòmiques). Julia té més de 10 anys d'experiència com a professora d'universitat ja que anteriorment va treballar com a professora titular a la Universitat de Reading (Regne Unit). En aquesta universitat la Dra. Rodríguez-García liderava l'àrea de recerca de Reformulació d'Aliments i Funcionalitat d'Ingredients. La seva recerca se centra en la comprensió de la funcionalitat tecnològica dels ingredients i el desenvolupament d'estratègies de reformulació de productes per millorar el perfil nutricional dels alimentaris amb l'objectiu final d'aconseguir un impacte positiu en la salut de la població i la sostenibilitat del sistema alimentari. El seu treball de recerca es divideix en tres àrees principals: (i) desenvolupament i caracterització d'ingredients, principalment en l'àrea de substituts de greixos (saturats), substituts de sacarosa i incorporació de fibra; (ii) reformulació de productes alimentaris, amb l'objectiu de desenvolupar una major comprensió de les interaccions entre ingredients i les implicacions del processament en el desenvolupament de l'estructura i la qualitat del producte; (iii) estudis de processament oral d'aliments per comprendre els canvis mecànics i estructurals que tenen lloc durant la masticació i com aquest procés influeix en la percepció dels aliments i informa la reformulació.