foto Fidel Leon Darder
FIDEL LEON DARDER
PDI Titular d'Universitat
Àrea de coneixement: ORGANITZACIÓ D'EMPRESES
Departament: Direcció d'Empreses 'Juan José Renau Piqueras'
(9638) 28903
Biografia

Fidel León Darder és professor Titular del Departament de Direcció d’Empreses de la Universitat de València. La seua tasca docent se centra en l’àrea d’internacionalització de l’empresa tant al nivell de grau i màster com de doctorat. Ha impartit docència en diferents universitats europees i americanes, entre elles la Universidad de Buenos Aires (Argentina), Universidad ORT (Uruguai), Universidad de Santiago (Xile), ITCR (Costa Rica), UCLA (Veneçuela), ICESI (Colòmbia), Universidad de Antioquia (Colòmbia), Hochschule Heilbronn (Alemanya), Université Paris XII (França), KEDGE Business School (França), RISEBA (Letònia), RPANEPA (Rússia), Iowa State University (USA). És autor de diversos manuals sobre la gestió de l’empresa multinacional publicats entre d’altres per Pearson-Prentice Hall, McGraw-Hill.

El professor León Darder és membre del grup d’investigació INGLOBEST. Les seues línies d’investigació se centren en l’estratègia de la filial exterior, les seues iniciatives i la relació amb la resta de la corporació; els processos d’internacionalització de les empreses i les combinacions dels modes d’operació als mercats exteriors; l’anàlisi de les diferències culturals i les seues implicacions en els negocis i; les particularitats de les empreses multinacionals dels països emergents i els seus processos d’internacionalització. En la vessant investigadora cal destacar les seues publicacions en revistes com International Business Review, International Marketing Review, Journal of International Business Studies, Management International Review, Journal of Business Ethics, Technological Forecasting and Social Change, Service Business, Service Industries Journal, Universia Business Review, Papeles de Economía Española, etc. El Dr. León ha realitzat estades d’investigació a la Copenhagen Business School, École de Management de Lyon, ESCE Paris, UCLA-Veneçuela, RPANEPA-Rússia e ITCR (Costa Rica).

Com a vice-degà de Relacions Internacionals el Dr. León va impulsar la signatura de convenis de mobilitat i acords de doble titulació internacional a Àsia, Amèrica, Austràlia i Europa. La Facultat d’Economia va esdevenir el centre líder en mobilitat d’estudiants a Europa. El professor León també va participar com a membre del comitè organitzador del congrés de l’EIBA (European International Business Academy) en 2009 i va ser el Director Acadèmic del congrés de la SIETAR (Society for Intercultural Education, Training and Research) en 2015. Tots dos congressos van tenir lloc a València.

Asignatures impartides i modalitats docents
35900 - Cross Cultural ManagementPràctica , Teoria
35904 - Treball de fi de grauTreball fi d'estudis
41039 - Direcció, àmbit d'activitat i estratègiaSeminaris , Tutories , Teòric-Pràctic
43727 - Direcció d'empreses internacionalsTreballs en grup , Seminaris , Uns altres, Teoria, Tutories
43730 - Management interculturalTreballs en grup , Seminaris , Uns altres, Teoria, Tutories
43740 - Pràctiques externesPràctica
43741 - Treball fi de màsterTreball fi d'estudis
Tutories
Primer quadrimestre
Dilluns de 08:30 a 14:30. 1D11.FACULTAD DE ECONOMIA
Segon quadrimestre
Dimarts de 16:00 a 19:00. 1D11.FACULTAD DE ECONOMIA
Segon quadrimestre
Divendres de 10:30 a 13:30. 1D11.FACULTAD DE ECONOMIA
Observacions
No participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València.
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord