foto Miguel Garcia Pineda
MIGUEL GARCIA PINEDA
PDI-Titular d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
Àrea de coneixement: ENGINYERIA TELEMÀTICA
Departament: Informàtica
Dept. d'Informàtica. ETSE. Universitat de València. Av. de la Universitat, s/n. 46100 - Burjassot. València. SPAIN.
(9635) 44488
Biografia

Miguel García-Pineda és Eng. de Telecomunicació i Màster en Tecnologies, Sistemes i Xarxes de Comunicacions per la Universitat Politècnica de València (UPV). La seva tesi doctoral va ser realitzada a la UPV i en la Université de Haute-Alsace (UHA). Al març de 2013 va defensar la seua tesi obtenint el títol de doctor en telecomunicacions per la UPV i el títol de doctor en informàtica per la UHA. La seua tesi va obtenir menció internacional i qualificació cum laude, així com el premi extraordinari de tesi de la UPV. Durant la seua etapa doctoral va realitzar 2 estades en el grup GRTC - IUT Colmar, UHA de 3 i 4 mesos respectivament, una vegada defensada la tesi va efectuar 2 estances postdoctoral de 3 mesos en el Department of Informatics, Universitat de Beira Interior a Portugal, una de elles mitjançant l'ajuda José Castillejo al 2016.

El 2013 es va incorporar al Departament d'Informàtica de la Universitat de València (UV) com a professor on realitza les seves tasques docents i investigadors en l'àrea de l'Enginyeria Telemàtica. Com a investigador, M. García ha focalitzat els seus esforços en dos camps. D'una banda, les xarxes de sensors, IOT i les comunicacions sense fils i per una altra la distribució de contingut multimèdia sobre xarxes IP. Arran del treball desenvolupat com a investigador els seus resultats han sigut publicats en revistes internacionals, capítols de llibres i en congressos internacionals.

Ha participat com a investigador a temps complet i/o parcial en 10 projectes competitius d'R+D+i. Destacant la seva presència en 3 projectes nacionals i 4 d'àmbit regional. A causa d'aquests resultats M. García ha obtingut les acreditacions d'AD, CD i TU per l'ANECA.

M. García és instructor CISCO de l'Acadèmia Cisco - Universitat de València. A més, és membre del grup "Research Group in Collaborative, Cooperative and Competitive Teaching metodologies" on ha participat en diversos projectes d'innovació docent. Finalment, M. García ha estat membre del comitè d'organització de diversos congressos internacionals, és editor associat de diverses revistes internacionals i participa com a revisor en diverses revistes indexades i és membre del comitè de programa de diversos congressos internacionals.

Asignatures impartides i modalitats docents
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Estades a Centres de Recerca
Projectes