foto Miguel Gimeno Ribes
MIGUEL GIMENO RIBES
PDI Ajudant Doctor/A
Àrea de coneixement: DRET MERCANTIL
Departament: Dret Mercantil 'Manuel Broseta Pont'
(9616) 25365
Biografia

Miguel Gimeno Ribes (València, 1988) és Llicenciat en Dret i en Administració i Direcció d'Empreses, així com Màster i Doctor en Dret per la Universitat de València, havent obtingut el Premi Extraordinari en els quatre títols, així com Llicenciat en Musicologia. Després del període predoctoral com a Becari d'Investigació FPI de l'extint Ministeri de Ciència i Innovació, fou contractat per l'Institut Max-Planck de Munic com a Investigador Sènior (Wissenschaftlicher Referent) i formà part d'un grup de recerca dedicat a l'estudi multidisciplinari del Dret del Mercat de Valors (Otto-Hahn-Gruppe zur Finanzmarktregulierung), amb el qual continua col.laborant actualment. Una volta retornat a la península, des de 2016 acompleix la seua tasca com a Professor Ajudant Doctor de Dret Mercantil a la Universitat de València.

Finançat pel DAAD, la Societat Max-Planck i el Ministeri d'Economia i Competitivitat, ha realitzat estades de recerca a les Universitats de Munic, Oxford i Florència, així com a l'Institut Max-Planck d'Hamburg, i ha participat en el programa de postgrau Visiting Researcher de la Universitat de Harvard. En tots aquests llocs ha treballat en diversos temes del Dret de Societats, de Contractes i del Mercat de Valors, en els tres casos en clau jurídic-comparada i europea.

És autor únic de dues monografies sobre compravenda d'empresa (La protección del comprador en la adquisición de empresa. Estudio comparado de los ordenamientos español y alemán, Granada, Comares, 2013) i fusió apalancada (Endeudamiento empresarial y fusión de sociedades. Contribución al estudio de la fusión apalancada, Madrid, Marcial Pons, 2015), respectivament, així com de més de trenta treballs entre articles, capítols de llibre i altres contribucions menors, entre les quals destaquen "Aproximación a la naturaleza jurídica del crowdfunding", Revista de Derecho Mercantil, núm. 291, 2014, pp. 451-490 i "La exclusión voluntaria de la cotización bursátil", Revista de Derecho Bancario y Bursátil, núm. 145, 2017, pp. 91-153. Recentment, ha publicat en coautoria una anàlisi integral del Dret espanyol de Societats en el context europeu, que s'integra en l'obra col·lectiva Gesellschaftsrecht in Europa, Baden-Baden, Nomos, 2019 (pp. 1269-1402). Sobre tots aquests temes ha impartit diverses ponències i comunicacions en universitats i altres fòrums acadèmics i professionals d'Europa i dels Estats Units, tant en castellà, com en alemà i en anglès. Es troba acreditat per l'ANECA a Professor Contractat Doctor (2015) i ha rebut la qualificació favorable d'un sexenni d'investigació (2012-2017) per l'AVAP.

En l'actualitat és l'investigador principal del projecte R+D finançat per la Generalitat Valenciana "Transparència i drets dels accionistes en el mercat interior", del qual formen part diveros professors i investigadors de quatre estats membres de la Unió Europea, i del projecte finançat per la Fundació BBVA "Règim jurídic del mercat de la participació societària significativa". Anteriorment, havia sigut membre d'altres cinc projectes de recerca finançats pel Ministeri d'Economia i Competitivitat i per la Societat Max-Planck. 

És avaluador anònim de diverses revistes i organismes. Realitza activitat de transferència internacional en el marc de l'art. 83 LOU. Recentment fou elegit membre del consell de l'European Law Institute (ELI).

Asignatures impartides i modalitats docents
35219 - Dret mercantil ITeòric-Pràctic
40030 - Emprenedors i competència en el mercat globalTreballs en grup , Uns altres, Teoria, Tutories
40031 - La regulació del mercat interior europeuTreballs en grup , Uns altres, Teoria, Tutories
40034 - Treball fi de màsterTreball fi d'estudis
43175 - Contractació empresarial I: Qüestions generals i compravendaSeminaris , Teoria, Tutories
43176 - Contractació empresarial II: Contractes de col·laboració, distribució i altresSeminaris , Teoria, Tutories
43192 - Treball fi de màsterTreball fi d'estudis
Tutories
Anual
Dimarts de 08:30 a 11:30. DESPACHO 5C01
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València.
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Activitats anteriors
Participacions a Congressos
Projectes
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord