foto Miguel Martinez Lopez
MIGUEL MARTINEZ LOPEZ
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Director/a de Departament
Àrea de coneixement: FILOLOGIA ANGLESA
Departament: Filologia Anglesa i Alemanya
(9639) 83007
Biografia

Catedràtic de Filologia Anglesa de la Universitat de València; ha sigut Director del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya, i actualment dirigeix el MA in Advanced English Studies, el títol Expert International Legal English (ADEIT-UVEG) i és coordinador d'anglés per a la Nau Gran. Té quatre sexennis d'investigació i transferència i sis quinquennis docents. (amb una puntuació en Docentia de 200/200).
Va ser Agregat d'Educació en el Consolat General d'Espanya a Miami i Conseller d'Educació i Ciència en l'Ambaixada d'Espanya a Washington DC i en l'Ambaixada d'Espanya a Ottawa. En el servei exterior va negociar i va signar més de cent MOU/MDE i Programes de Cooperació entre Espanya, els EUA i el Canadà en els àmbits de l'educació i la ciència. Va impulsar la creació de la International Studies Charter High School a Miami, el projecte ISA (Bilingual International Spanish Academies), programes de beques postdoctorals en universitats nord-americanes i el de lectors (assistents de llengua i cultura) nord-americans per a col·legis bilingües espanyols.
    Llicenciat amb Grau en Filologia Anglesa (Universitat de Granada, premi extraordinari de llicenciatura i premi nacional fi de carrera). Doctor cum laude (Universitat de Bolonya-Real Col·legi d'Espanya) i Diplomat (honours) en TEFL i estudis de traducció (Universitat de Salford); Ha sigut Fulbright Visiting Fellow postdoctoral en la Universitat de Yale; Professor Visitant en la Universitat de Delaware, entre altres universitats. També ha sigut IP de projectes d'investigació a Espanya (sobre el desenvolupament de la mentoria, la Utopia de Thomas More, la utopia i la construcció d'identitats nacionals a Europa, etc.). És autor de més de cent obres, publicades a Espanya, els Estats Units, Alemanya, Itàlia i França.
    La seua experiència docent inclou literatura anglesa medieval i renaixentista, literatura utòpica / distòpica, anglés jurídic, anglés per a criminologia, comunicació oral i varietats de l'anglés. Ha impartit classes sobre el llenguatge del dret de la competència a jutges i fiscals europeus dins del Programa de Formació de Jutges Nacionals de la UE, en el marc del projecte Defcomcourt. Ha dirigit nou tesis doctorals, totes elles amb la màxima qualificació, i altres quatre estan en curs.
    És membre, entre altres, del consell assessor de les revistes Utopian Studies (Penn State University Press), SELIM, etc., i és avaluador de manuscrits de Bloomsbury Publishing, DeGruyter, AEDEAN, Epos, etc. ; ha sigut assessor expert extern en diversos programes de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació d'Espanya (ANECA) i membre del comité d'experts acadèmics del Ministeri d'Educació per al Pla Nacional de Millora de l'Ensenyament de Llengües Estrangeres. També ha prestat serveis com a expert en traducció especialitzada (textos jurídics) a diverses universitats a través de la OTRI-UVEG. Convidat en qualitat d'expert pel Congrés dels EUA (Congressional Briefing Series, “Official English vs. English Plus: The US Language Policy Debate,”) i també per la Comissió d'Educació del Congrés dels Diputats.
   Algunes de les seues principals publicacions poden consultar-se en *ORCID; algunes contribucions recents són: "Entre la necessitat i la virtut: l'ensenyament de les llengües del món als EUA ", Madrid, Tecnos; " 'Ex nihilo nihil fit': Dystopian satire in Poe's Mellonta Tauta ", Frankfurt, Peter Lang; El Mundo Estudia Español, MECD-UV; "Our Experience of the Prince of Asturias Chair", Washington, Georgetown O.P.; "Dystopia deconstructed: applying the triple helix model to a failed utopia", amb Andrea Burgos, Journal of Business Research; "The Shadows of the I World War in A. Huxley's Brave New World", València, PUV; "Towards a new paradigm in the acquisition of English", Debates para la transformación educativa, Madrid, Consejo Escolar de la CAM; "Crimen atrocissimum: enjuiciamiento y castigo de delitos atroces y su representación en Los Cuentos de Canterbury  de G. Chaucer", Cuadernos del CEMyR-Universitat de La Llacuna; The Language of Competition Law, PUV-Comissió Europea, amb Carmen Estevan de Quesada; "Ius ad bellum y ius in bello en la Utopía de Tomás Moro", Glossae-European Journal of Legal History; El Ocaso de Koinonia. La Distopía en la Literatura de los EE. UU. PUV, con A. Burgos (en prensa).
    Entre altres condecoracions, ha rebut la Creu d'Alfons X el Savi i l'Orde del Mèrit Civil; és Professor Honorari i Medalla de la Societat d'Estudis Internacionals (Madrid); té diversos premis de la Societat Nord-americana de Professors d'Español i Portugués (AATSP), del American Council for the Teaching of Foreign Languages i Premi de l'Associació d'Universitats Hispanes dels EUA (2007 i 2008).

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Anual
Dimecres de 09:15 a 11:45. DESPATX 07, 6ª PLANTA FFTIC
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Publicacions