foto Dolores Pitarch Garrido
DOLORES PITARCH GARRIDO
PDI-Catedratic/a d'Universitat
Delegat/Delegada Rector/A
Per a Programes Universitat-Societat
Àrea de coneixement: GEOGRAFIA HUMANA
Departament: Geografia
Dra. Maria Dolores Pitarch Garrido Departamento de Geografia Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local Facultat de Geografia e Historia Avd. Blasco Ibañez, 28 46.010 Valencia - ESPAÑA tlf: (+34) 96 3864237
Biografia

Catedràtica de Geografia Humana en el departament de Geografia de la Universitat de València, presenta una dilatada trajectòria investigadora, docent i de gestió de més de 30 anys de dedicació universitària. Compta amb més de 50 articles i capítols de llibres publicats, ha sigut IP d'un projecte nacional i de 3 projectes finançats per la UE dins d'H2020. Ha sigut directora de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la UVEG i UJI, vicedegana de la Facultat de Geografia i Història i presidenta de la CAT de Geografia i Medi Ambient.

La seua investigació s'ha consolidat seguint la línia iniciada amb la seua tesi doctoral, 'Models de planificació de serveis públics: l'Educació Secundària i Professional a la Comunitat Valenciana' (1998), s'ha orientat a l'anàlisi de les activitats econòmiques del sector serveis, el seu impacte territorial en el desenvolupament local i regional, així com la planificació de la localització d'equipaments i serveis públics. El punt d'inflexió cap a la consolidació de la seua investigació el va suposar la concessió en 2011 del projecte d'investigació titulat 'Sostenibilitat ambiental i social en espais metropolitans: el cas de l'àrea metropolitana de València' finançat pel Ministeri de Ciència i Tecnologia (DG d'Investigació, CSO2010-20481), encara que anteriorment havia participat en més de 25 projectes competitius i convenis o contractes com a investigadora, este projecte va ser el primer en el qual va prendre la responsabilitat d'IP en solitari, amb un equip de 12 investigadors.

En els últims anys ha dedicat la seua investigació a temàtiques que poden incloure's dins de la Geografia Econòmica, la Geografia Social i la Geografia del Turisme, com l'accessibilitat als serveis públics en entorns metropolitans, el turisme litoral i cultural, l'impacte de l'activitat turística a les ciutats, la innovació sòcia, el desenvolupament sostenible en diferents contextos territorials, les desigualtats territorials i socials, etc. En paral·lel a això, ha sigut convidada com a professora visitant en la London School of Economics (el Regne Unit), el Laboratori PACTE de la Universitat de Grenoble (França), el Departament de Geografia Humana de la Universitat de Massey (Nova Zelanda) i el centre CRISES de Mont-real (el Canadà). Va realitzar, a més, Estades predoctorals en la Universitat de Leeds (el Regne Unit), en la Universitat de Toronto (el Canadà) i a la Pennsylvania State University (els EUA). Ha dirigit 6 tesis doctorals, 2 d'elles amb menció internacional. És directora i membre del consell de redacció de la revista Quaderns de Geografia de la Universitat de València.

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
Segon quadrimestre
Dijous de 18:00 a 21:00. 3º PISO FAC. GEOGRAFÍA E HISTORIA
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València