foto Rosario Inmaculada Serra Cristobal
ROSARIO INMACULADA SERRA CRISTOBAL
PDI Titular d'Universitat
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
Àrea de coneixement: DRET CONSTITUCIONAL
Departament: DRET CONSTITUCIONAL,CIÈNCIA POLÍTICA I DE L'ADMINISTRACIÓ
Despatx 1-E05
(9638) 28945
Biografia

ROSARIO SERRA CRISTOBAL és Professora Titular de Dret Constitucional en la Universitat de València acreditada a Càtedra, i investigadora de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València. Doctora en Dret per aquesta Universitat en 2007.

En l'actualitat és Vicedegana d'Estudis del Grau en Dret, Codirectora del Màster de Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional i Secretària del Doctorat en Dret, Criminologia i Ciència Polítiques de la Facultat de Dret UV. Igualment és membre de la Junta de Centre de la Facultat de Dret.

Té reconeguts 5 quinquennis docents, 3 sexennis d'investigació i 7 triennis

Ha participat en projectes d'innovació docent i de formació del professorat, obtenint el Premi a l'Excel·lència Docent del Consell Social de la UV en la seua edició de 2018.

És autora de les monografies: El Comité Económico y Social de las Comunidades Europeas(Mc Graw-Hill, Madrid, 1996); La guerra de las Cortes: una revisión de la jurisprudencia del Tribunal Supremo a través del recurso de amparo(Tecnos, Madrid, 1999); La libertad ideológica del juez(Tirant lo Blanch, Valencia, 2004); Trata sexual de mujeres. De la represión del delito a la protección de la víctima (En coautoría) (Ministerio de Justicia, 2007); Prostitución y Trata. Marco Jurídico y Régimen de derechos (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2007); La selección de jueces en Estados Unidos, (Civitas, 2011); Multidiscriminación en los ordenamientos jurídicos español y europeo (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2013); Rights and Freedoms in the Spanish Constitution (Tirant lo Blanch 2015) (en coautoría)

Igualment ha escrit múltiples articles jurídics publicats en Revistes científiques nacionals i internacionals, i en llibres col·lectius, en les següents línies d'investigació: drets fonamentals, igualtat i no discriminació, relacions entre les jurisdiccions constitucional i ordinària, Tribunal Constitucional, Poder judicial, seguretat nacional, tràfic d'éssers humans, dret de la Unió Europea, etc.).

A Espanya ha sigut investigadora en nombrosos Projectes de Recerca i desenvolupament (I+D) finançats pel Ministeri d'Educació o per la Generalitat Valenciana, en dues d'ells com a investigadora principal, on ha treballat sobre la reforma de l'Estat autonòmic, la reforma de l'Estat a Llatinoamèrica, Parlaments regionals, Principi d'igualtat per raó de sexe, tràfic d'éssers humans, i terrorisme i drets humans. En l'actualitat forma part d'un projecte d'investigació sobre seguretat.

Ha col·laborat en diversos programes internacionals impartint formació al Senat de Polònia, sobre la participació dels parlaments nacionals a la Unió Europea; en el Programa de Doctorat de la Universitat Andina Simón Bolivar, seu Quito (l'Equador); en el Programa de Doctorat de la Universitat de València-Universitat Hernán Cortés, Xalapa-Veracruz (Mèxic); en el Màster sobre Dret Constitucional impartit a Caracas, (Veneçuela) i organitzat per la Defensoria del Poble de Veneçuela i la Universitat de València; i en el Màster de Dret Constitucional en la Universitat Autònoma d'Hondures, impartit a Tegucigalpa (Hondures)

Durant la seua trajectòria investigadora ha realitzat, entre altres, estades en: la University ofMinnesota(els EUA), Université de Montpeller(França), Université Lliure de Bruxelles(Bèlgica), Université Catholique de Louvain-la Neuve(Bèlgica), Universita “La Sapienza”(Roma), Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg(França) i la Académieinternacional de Droit Constitutionnel(Tunísia), Cardozo School of Law(Nova York-els EUA).

Asignatures impartides i modalitats docents
35228 - PràcticumPràctiques externes
41084 - Garanties jurídiques dels drets humansSeminaris , Teoria, Tutories
41088 - Treball fi de màsterTreball fi d'estudis
43233 - Dret i polítiques dels drets humansSeminaris , Teoria, Tutories
44686 - Problemàtiques actuals de la funció legislativa, executiva, judicial i del control de constitucionalitatTeoria
44694 - Treball final de màsterTreball fi d'estudis
Tutories
Primer quadrimestre
Dimarts de 09:30 a 11:30. DESPACHO 1E05
Segon quadrimestre
Dimarts de 09:30 a 11:30. DESPACHO 1E05
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València.
Publicacions en revistes
Altres Publicacions
Conferències
Participacions a Congressos
Projectes
Tesis, tesines i treballs
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord