foto Manuel Ventura Marco
MANUEL VENTURA MARCO
PDI-Titular d'Universitat
Àrea de coneixement: ECONOMIA FINANCERA I COMPTABILITAT
Departament: Economia Financera i Actuarial
Despatx 5.B05
(9638) 28392
Biografia

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València amb Premi Extraordinari, Promoció 1982 – 1987, en la Secció Econòmiques, Especialitat: Economia Conjuntural i Sector Públic. Doctor en Economia Financera per la Universitat de València. 

Guanyador del Premi Actuarial SCOR per a Espanya i Portugal, II Edició, Foundation SCOR for Science, 19 novembre 2014 (conjuntament amb el Dr. Carlos Vidal Meliá) i guardonat amb l'accèssit en la I Edició dels Premis Longevia, Instituto BBVA Pensiones, 7 de febrer 2020. Ha publicat articles en revistes internacionals com: Mathematical Social Sciences, ASTIN Bulletin (2), Applied Economics, Scandinavian Actuarial Journal, International Social Security Review, Journal of Pension Economics and Finance, Sustainability, Journal of Population Ageing, SORT, Economic Research-Ekonomska Istraživanj, International Journal for Equity in Health, Public Money & Management o Insurance: Mathematics and Economics. Les seues àrees d'interès en matèria de recerca són la seguretat social (NDC, DB, Actuarial/Social Insurance Accounting, Table 29), les pensions (Old Age and Invalidity, LCA), la salut pública (Disability, LTC, factors socioeconòmics) i l'aplicació de models d'optimització i control òptim en economia i finances.

Becari de Col·laboració (curs acadèmic 1986-1987) i Professor de la UV des de novembre de 1987, és en l'actualitat Professor Titular d'Universitat. La seua experiència docent inclou matèries de matemàtiques, informàtica, finances, banca, assegurances i previsió social. Per l'activitat docent desenvolupada en el periode 2017-2022 va obtenir la Qualificació de Excel·lent en el Programa DOCENTIA.

En matèria de Gestió Acadèmica, va ser el primer Secretari Acadèmic del Departament d’Economia Financera i Actuarial sota la direcció de la Dra. Mª Paz Jordá Durá (2002-2009) i va ser Director del Màster Universitari en Ciències Actuarials i Financeres (2019-2021). 

Formació acadèmica
Publicacions en revistes
Altres Activitats
Tesis, tesines i treballs