foto Manuel Ventura Marco
MANUEL VENTURA MARCO
PDI Jubil./Sit.Especiales-Titular d'Universitat
Despatx 5.B05
(9638) 28392
Biografia

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València amb Premi Extraordinari, Promoció 1982 – 1987, en la Secció Econòmiques, Especialitat: Economia Conjuntural i Sector Públic. Doctor en Economia Financera per la Universitat de València. 

Guanyador del Premi Actuarial SCOR per a Espanya i Portugal, II Edició, Foundation SCOR for Science, 19 novembre 2014 (conjuntament amb el Dr. Carlos Vidal Meliá) i guardonat amb l'accèssit en la I Edició dels Premis Longevia, Instituto BBVA Pensiones, 7 de febrer 2020. Ha publicat articles en revistes internacionals com: Mathematical Social Sciences, ASTIN Bulletin (2), Applied Economics, Scandinavian Actuarial Journal, International Social Security Review, Journal of Pension Economics and Finance, Sustainability, Journal of Population Ageing, SORT, Economic Research-Ekonomska Istraživanj, International Journal for Equity in Health, Public Money & Management, Insurance: Mathematics and Economics o Quality & Quantity. Les seues àrees d'interès en matèria de recerca són la seguretat social (NDC, DB, Actuarial/Social Insurance Accounting, Table 29), les pensions (Old Age and Invalidity, LCA), la salut pública (Disability, LTC, factors socioeconòmics) i l'aplicació de models d'optimització i control òptim en economia i finances.

Becari de Col·laboració (curs acadèmic 1986-1987) i Professor de la UV des de novembre de 1987 (TEUI) fins al 15 de novembre de 2023 (Titular d'Universitat). La seua experiència docent inclou matèries de matemàtiques, informàtica, finances, banca, assegurances i previsió social. Per l'activitat docent desenvolupada en el periode 2017-2022 va obtenir la Qualificació de Excel·lent en el Programa DOCENTIA.

En matèria de Gestió Acadèmica, va ser el primer Secretari Acadèmic del Departament d’Economia Financera i Actuarial sota la direcció de la Dra. Mª Paz Jordá Durá (2002-2009) i va ser Director del Màster Universitari en Ciències Actuarials i Financeres (2019-2021).