Logo del portal
Expertise Ruta de la Seda
Juan Martínez Vinat
JUAN MARTÍNEZ VINAT

Expertise Ruta de la Seda en CORPORATIVISME SEDER VALENCIÀ (ss. XV-XVI).

PI Investigador en formació (doctorant).
Àrea de coneixement: GEOGRAFIA I HISTÒRIA DEL MEDITERRANI (PREHISTÒRIA-EDAD MODERNA).
Departament: HISTÒRIA MEDIEVAL, CIÈNCIES I TÈCNIQUES HISTORIOGRÀFIQUES.
Facultat de Història i Geografia.
Universitat de València.

Juan.Martinez-Vinat@uv.es
Biografia

Llicenciat en Història i màster en Patrimoni Cultural, actualment és Personal Investigador en Formació (PIF) contractat per la Universitat de València en el marc del subprograma "Atracció de Talent".

Especialització

L´origen medieval de les agrupacions sederes valencianes i el seu paper econòmic però també religiós i assistencial de les seues confraries ha centrat la recerca en algunes de les meues publicacions. La indústria de la seda en la ciutat de València va estar potenciada desde la segona meitat del segle XV per alguns col·lectius professionals com la confraria de la Verge de la Misericòrdia dels teixidors de vels de seda, la confraria de Sant Jerònim de l´art de velluters i la confraria de tintorers de seda de Sant Miquel, les primeres corporacions sederes erigides a València.

 

Publicacions

Martínez Vinat, J. (2017). "Virgen de la Misericordia, San Jerónimo y San Miguel: el origen del corporativismo sedero en la Valencia bajomedieval (1465-1518)", en Scripta. Revista Internacional de Literatura i Cultura Medieval i Moderna, nº 9 (junio 2017), pp. 144-164.
Navarro, G.,Martínez Vinat, J. (2016). La Cofradía de San Jerónimo del «Art de Velluters» de Valencia. Fundación y primeros años (1477-1524). València, Agència Valenciana del Turisme.
Martínez Vinat, J. (2016). La cofradía de San Jerónimo del Art de Velluters de Valencia a través de su contabilidad (1479-1524). En P. Iradiel y otros (eds.), Identidades urbanas Corona de Aragón-Italia. Zaragoza PUZ, pp. 143-161.