Logo del portal
Economia col·laborativa. Economia social, i benestar (ECOEB)
Méndez Picazo, María Teresa
MÉNDEZ PICAZO, MARÍA TERESA

Universidad Complutense de Madrid
Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales
Campus de Somosaguas
Edificio Primer Curso (prefabricado) Despacho 328-N
28223 Pozuelo de Alarcón (Madrid)

(+34) 913942359
mmendezpi@ccee.ucm.es
Biografia

Professora titular del Departamento de Administración Financiera y Contabilidad de la Universidad Complutense de Madrid, on imparteix docència en matèries de l'àrea de comptabilitat.

La seua trajectòria investigadora s'ha centrat en la relació de la informació comptable amb el context econòmic, l'anàlisi de la informació comptable i la història del pensament comptable, i actualment, en l'emprenedoria i la seua relació amb diferents variables econòmiques.

La difusió d'aquesta recerca s'ha realitzat mitjançant la participació en nombrosos congressos d'àmbit nacional i internacional, i també amb la publicació d'articles en revistes internacionals i nacionals de reconegut prestigi i amb factor d'impacte, com Small Business Economics, Entrepreneurship and Regional Development, Journal of business Research, Service Industries Journal, International Entrepreneurship and Management Journal, Management Decision, Journal of Organizational Change Management, Información comercial española o Economía industrial.

Així mateix, ha sigut avaluadora externa de projectes de recerca per a la Fundación Universitaria Antonio gargallo de la Universidad de Zaragoza i referee de revistes científiques, moltes d'elles amb factor d'impacte, com Journal of Cleaner Production, Journal of Business Research, Journal of Economic Issues, World Development o Management Decision.

Finalment, quant a la gestió universitària, ha sigut de secretària acadèmica del Departamento de Economía Financiera y Contabilidad II i del Departamento de Administración Financiera y Contabilidad. També ha sigut membre de la comissió permanent del Máster Universitario en Investigación de Dirección de Empresas, Marketing y Contabilidad i coordinadora de docència del departament en el RCU Escorial-María Cristina, adscrit a la UCM.