Logo del portal
We Are: els nostres Alumni
Agustín García Doñate
AGUSTÍN GARCÍA DOÑATE

Alumni UVemprén Start Up 2021 - Acadèmia

Grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques

Biografia

ALUMNI UVemprén Startup 2021 - Acadèmia

Durant el transcurs del Grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques de la Universitat de València, vaig anar interessant-me per les eines informàtiques que poden aplicar-se sobre la gran quantitat de dades moleculars que poden manejar-se dia a dia en qualsevol investigació o laboratori, així com l'aplicació que poden tindre per a la solució de problemes de la vida real.

Paral·lelament, vaig decidir aprofitar l'oportunitat que em va donar el Treball de Fi de Grau (TFG) per a aplicar-ho a un treball amb caràcter emprenedor, a diferència dels clàssics treballs de recerca del meu grau.

El principal objectiu del meu treball va ser, a partir de la creació d'una empresa, buscar una solució real i viable econòmicament per a un problema biològic. En aquest cas, un kit de detecció precoç de melanoma, una malaltia de pronunciada gravetat i elevada taxa de mortalitat. A més, en els últims anys la incidència dels llamps UV s'ha vist altament augmentada sobre la superfície del nostre planeta, incrementant l'agressivitat i mutacions sobre la nostra pell i fins i tot sobre la retina i altres parts del cos.

El desenvolupament d'aquesta idea suposaria l'estalvi de la gran suma de diners que és destinat per al tractament de melanoma, el qual no necessitaria de tractament en cas de detectar-se precoçment a partir d'aquest producte. Seria especialment important per a persones exposades moltes hores sota la llum solar (pescadors, obrers, agricultors, etc.) i, fins i tot, raigs UV de diferent procedència.

L'aplicació del meu treball per al programa d'UVemprén va suposar també un repte , ja que vaig haver de desenvolupar més el caràcter empresarial, calculant diferents costos de compra i fabricació d'eines necessàries per a la venda del producte final. L'aplicació del meu treball en aquest projecte m'ha permés acostar-me una mica més al món empresarial desenvolupant en gran profunditat els meus coneixements apresos en el grau.

Formació

  • Grau en Bioquímica i Ciències Biomèdiques en la Universitat de València.
  • Màster en Bioinformàtica per a les Ciències de la Salut en la Universidade dona Coruña (UDC).