Logo del portal
We Are: els nostres Alumni
Sonia Gil Sempere
SONIA GIL SEMPERE

Alumni Motivem 2020 - 2021

Estudiant de Grau d'Òptica i Optometria.

Biografia

 

ALUMNI Motivem 2020 - 2021

Respecte a la meua trajectòria, duc a la universitat uns quants anys, si tot va bé aquest curs 2021-2022 acabaré el grau. Sempre he tingut la motivació, les ganes i el caràcter per participar en activitats d'aquest tipus, voluntariats i Erasmus+. De fet, compagine la universitat amb un voluntariat.

Des de fa un any sóc membre de la comissió permanent del Consell Valencià de la Joventut de manera voluntària i en representació de la meua entitat base Joves PV - Compromís. M'encarregue del bloc d'acció social on s'inclouen feminismes, diversitat, inclusió i medi ambient. Entre altres funcions som intermediaris vàlids entre les entitats juvenils i l'administració pública i fomentem l'associacionisme.

Organitzem actes, esdeveniments, xerrades, formacions, a part de la relació directa en assemblees, plenàries i grups de treball amb les entitats i consells locals de joventut de la xarxa del CVJ. Estic molt a gust a l'espai, he notat que m'estic desenvolupant i adquirint 'soft skills' que em serviran de cara al futur professional i que ja m'han servit per a projectes com aquest.

Respecte al projecte, tot va començar amb la idea del meu cosí que estava estudiant medicina, ell em va comentar un dia que tenia una idea prou bona que volia presentar-se i em va preguntar si jo el volia acompanyar en el projecte. Òbviament, vaig respondre que si i ens vam posar a buscar altres companys. Vaig parlar amb el meu company de pis, que estava estudiant farmàcia, i ell amb la germana de la seua companya de pis que també estava estudiant medicina.

A partir d'ací vam buscar tutora per al projecte, vam quedar vàries vegades per desenvolupar la idea, però un dia vam trobar que aquesta idea ja havia sigut plantejada en altre programa semblant a Motivem en Catalunya i vam haver de començar de zero. Cadascuna va pensar algunes idees a desenvolupar i al final ens va paréixer més encertada la del sensor fotovoltaic per prevenir efectes nocius dels raigs UV.

Vam començar a treballar braç a braç tots junts i amb el suport de les dues tutores va ser una tasca prou suportable. Ens vam haver d'adaptar a les dificultats, acceptar crítiques dels companys i vam treballar de valent per dur-ho endavant. El que més valore és el treball interdisciplinari, cadascuna teníem característiques i punts forts diferents que van enriquir la tasca de tal forma que va resultar premiada. No canviaria cap tret de la meua participació en el projecte i espere que molta gent es motive a participar amb noves idees, segurament millor que la nostra.

Formació

  • Estudiant de Grau d'Òptica i Optometria en la Universitat de València.