Ester Machancoses García
ESTER MACHANCOSES GARCÍA

Departament de Dret Financer (Facultat de Dret)
Universitat de València
Campus Tarongers, Avda. los Naranjos s/n, Edifíci Occidental, 2-10
46022 València (Spain)

(+34) 96 3828581
ester.garcia@uv.es
Biografia

Dña Ester Machancoses García és professora Contractada Doctor, acreditada a Titular de Facultat, en la Facultat de Dret de la Universitat de València, Espanya. Va estudiar Dret en la Universitat de València i va preparar el seu doctorat en la Universitat d'Harvard, en la Frei Universität de Berlín i en l'Institut d'Estudis Fiscals de Madrid. És doctora des de 2001 i premi extraordinari de doctorat en 2003.

En l'àmbit internacional, ha sigut professor visitant en el International Bureau of Fiscal Documentation d'Amsterdam. Ha impartit sessions de postgrau en la Faculty of Law and Administration of the University of Warmia and Mazury (Olsztyn, Polònia) i actualment participa en el doctorat internacional de dret mercantil i tributari de la Universitat de Sant Carlos de Guatemala, que es ve impartint a Guatemala (Quetzaltenango i Guatemala) i a Hondures (Tegucigalpa). També participa en diversos màsters sobre Fiscalitat Internacional (Fundació Universitat Empresa) a Espanya.

És especialista en l'àmbit de la fiscalitat internacional i de la Unió Europea així com en altres línies d'investigació com l'Intercanvi d'Informació i en la lluita contra el frau fiscal (BEPS).

Ha participat en diversos projectes d'investigació. Ha dirigit un projecte finançat per l'Institut d'Estudis Fiscals que té per objecte l'Intercanvi d'Informació entre Administracions tributàries (FATCA i altres instruments de cooperació). Actualment participa en dos projectes d'investigació sobre economia col·laborativa.

Ha publicat nombroses publicacions (articles, llibres i capítols de llibres) en diverses revistes d'àmbit nacional i internacional, i ha participat en diferents trobades com a ponent, tant d'àmbit científic com a docent. Centra la seua investigació actualment en les mesures contra l'evasió fiscal i l'erosió de bases imposables per la planificació fiscal internacional de les multinacionals, per la deslocalització de les seues activitats a territoris de nul·la o escassa tributació. En particular, en els avanços sobre l'Intercanvi d'Informació entre Administracions i en el document BEPS de l'OCDE (Base Erosion and Profit Shifting / Erosió de Bases i Deslocalització de Beneficis).

En el camp de la gestió acadèmica, des de setembre de 2009 ocupa el càrrec de Coordinadora dels Programes de Mobilitat Internacional de la Titulació de Dret de la Universitat de València.