El 22 i 23 de febrer se celebra el 1er congrés del Màster de Virologia

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 17 de febrer de 2023

La Facultat de Farmàcia acollirà aquest primer congrés de virologia que pretén acostar el coneixement dels virus i la seua aplicació en múltiples camps. Comptarà amb la participació de 7 viròlegs i viròlogues, la contribució de les quals estimularà el debat.

El I Congrés de Virologia busca aproximar el coneixement dels virus a qualsevol que se senta interessat sobre l'àmbit, incloent-hi temes àmpliament diversos, des de la presentació de diferents famílies virals, fins a la seua aplicació en biotecnologia, indústria, investigació, biomedicina, tractaments terapèutics, etc.

El potencial ús dels virus és moltíssim major del que la majoria coneix, i el terme abasta molt més que patogènia i malaltia. Els interessats i interessades a assistir a aquest esdeveniment poden fer-ho de manera gratuïta. Les ponències se succeiran en el saló de graus de la Facultat de Farmàcia del Campus de Burjassot el dimecres 22 (de 9:30 a 17:30 hores) i el dijous 23 de febrer (de 9:30 a 14:30 hores).

El congrés comptarà amb la participació de nombrosos especialistes en virologia: Alejandra Larrieux abordarà la descodificació de resistències cel·lulars a virus oncolítics. Rodrigo Sánchez se centrarà en els virus d'halòfils i com governar un entorn hostil. Laura Gadea explicarà com el proteoma subcel·lular és modulat pel virus de la Influença A en cèl·lules humanes. La ponència de Luciana Busu girarà entorn de l'evolució experimental de les poblacions de picornavirus. Robbie Concha compartirà amb els assistents les seues investigacions sobre la predicció del tropisme de l'hoste a partir de la seqüència de despolimerasa en fags que es dirigeixen a Klebsiella pneumoniae. Noemí Navarro oferirà un estudi de la interacció de rotavirus B, C i H amb glicans de l'intestí humà. I finalment, Aitana Llorenç repassarà les conclusions de l'estudi de la relació virus-hoste al mig marí a través del temps.

Cartell congrés